najdi:

 
Oddelki
CD, DVD, LP
223
Družboslovje & Humanistika
407
Duhovnost, Ezoterika, Osebna rast
132
Energetika
2
Glasba
118
Gospodarstvo
13
Katalogi razstav
75
Knjiga za darilo
42
Knjige po znižanih cenah
16
Knjige za otroke in mladino
289
Koledarji
1
Komunikacija
9
Leposlovje, književnost
405
Management in posel
8
Moda
1
Monografija
37
Naravoslovje
79
Obramboslovje
1
Otroške slikanice po 5 in 6 eur
12
Priročniki
449
Računalništvo & Informatika, Internet
54
Revije
104
Satira, humoreska
10
Slikanice, pobarvanke
69
Slikarstvo
12
Teologija
14
UČBENIKI
26
Umetnosti, Zabava, Šport
216
Uporabne vede, Medicina, Tehnologija
56
Zborniki
22
 Založbe
 Avtorji
 
knjiga: Kvarkadabra v kuhinji : znanstvene razlage kuhanja in prehrane
Kvarkadabra v kuhinji : znanstvene razlage kuhanja in prehrane / Alenka Čopič
[ v košarico | več iz oddelka | vse knjige te založbe ]
dobavni rok (1 - 3 dni)
Kuhinja je prostor, v katerem stereotipno kraljujeta kralj in kraljica: kralj je uglajen francoski kuhar z belim predpasnikom in visokim belim klobukom, kraljica pa je prijazna gospodinja s pisanim predpasnikom in ruto na glavi.

Pa vendar je lahko to prav zanimiv prostor tudi za znanstvenike in vse ostale radovedneže, ki bodo v vsakem živilu in vsaki jedi ter v mešanju in pečenju ali drugih postopkih in navadah videli fizikalno-kemijsko-biološke procese ali pa družbene pojave. Zato je povsem razumljivo, da je kuharsko dogajanje premamilo tudi Kvarkadabro, da je vstopila v kuhinjo, se dobro razgledala in tudi sama malo poprijela za kuhalnico.

Kvarkadabra poroča, kaj je videla, raziskala in preizkusila. V knjigi boste našli odgovore na vprašanja, ki vas morda že od nekdaj zanimajo, pa tudi na vprašanja, ki si jih še niti zastavili niste. Verjetno ste se že spraševali, kako se izmeri kaloričnost hrane, kako deluje ekonom lonec in zakaj pri rezanju čebule jokamo. Večina pa najbrž še ni slišala za na Balkanu priljubljeno pijačo z imenom boza ter za to, da je lahko luknja v želodcu tudi uporabna stvar. Pri nekaterih sestavkih so opisani tudi recepti za izvedbo poskusov in navodila za izdelavo jedi. Želimo, da bi se s knjigo zabavali, se kaj naučili, predvsem pa upamo, da bo koga navdušila za lastno eksperimentiranje.

jezik: slovenski
število strani:
331
vezava: broširano
založba: Kvarkadabra - društvo za tolmačenje znanosti
(ISBN: 9619254516 )
v kosarico redna cena: 15,00 €
cena za vas: 13,50 €
vaš prihranek: 1,50 €
 

Košarica
vaša košarica
je prazna

Plačilo
Ponujamo vam več načinov plačila. Izberite tistega, ki je za vas najbolj primeren.
Po povzetju
Naročeno blago plačate kurirski službi ob prevzemu na domu.
S predračunom
Po zaključenem naročilu si sami natisnite predračun za naročeno blago. Predračun lahko poravnate s položnico ali z nakazilom preko vaše spletne banke.

Dostava in osebni prevzem
Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu.

Stroški dostave so pavšalni in znašajo 3,50 EUR na posamezno naročilo. Pri naročilu nad 30,00 EUR vam stroške dostave krijemo mi.

Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.
 
  O nakupovanju O podjetju Ne spreglejte

© Buča 2006-2017 // Ko knjiga pride k vam