CD
ISBN: 3830032491715

12,00 

Transhuman / Hedl Reichenberg

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA: ,

VAŠA CENA

12.00 €

12,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
CD
ISBN: 3830032491715

Projekt dveh slovenskih glasbenikov iz dveh različnih žanrskih robov, pa vendar bližnjih po ustvarjalni kreativni plati. Transhuman je album, ki ima ambicije napovedati novo dobo umetniškega ustvarjanja. Že dolgo je govora o tem ali lahko stroji ustvarjajo originalna umetniška. Odgovorov na takšna vprašanja je toliko kot je vprašanj. Mitja Reichenberg in Dušan Hedl sta v projektu združila na videz nemogoče in nastavila zrcalo takšnim aktualnim razpravam.

V skladbah na albumu Transhuman so dela posvečena Philipu Glassu, Karlheinzu Stockhausenu, Mariu Marzidovšku,itd. Način izvedb Philipa Glassa je cepljen s principom elektronske glasbe Karlheinza Stockhausna. Dela kot so Oktophofonie in Telemusik v novi izvedbi z drugimi elektronskimi in akustičnimi pripomočki podpirajo čisto klavirsko izvedbo na primeru Metamorphosis (Glass). Album bo izšel na vseh nosilcih zvoka, najprej pa na CD in na vseh digitalnih platformah. Kasneje pa tudi na analognih nosilcih kot sta kaseta ali vinil.

 

Doc. dr. Mitja Reichenberg, rojen 1961 v Mariboru, je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani (na oddelku za kompozicijo pri prof. Danetu Škerlu) ter doktoriral na Filozofski fakulteti v Ljubljani (na oddelku za sociologijo pri prof. dr. Rastku Močniku). Piše strokovne knjige s področja filma in glasbe, eseje, kolumne, znanstvene in strokovne članke, predavanja ter recenzije in druge ocene za mnoge različne publikacije. Kot pogodbeni predavatelj dela na štirih različnih fakultetah, sicer pa je podpisan pod več kot 500 bibliografskih enot, od tega je avtor 38 knjig s področja teorije filma in glasbe, 16 samostojnih glasbenih albumih, ter 13 producentskih enot, dveh visokošolskih učbenikov, petih priročnikov za visoke šole ter šestih samostojnih glasbenih albumov, avtor glasbe pri več kot 30 filmih, je glasbeni producent pri Mladinski knjigi, kot glasbenik pa nastopa tudi na samostojnih avtorskih projektih, koncertih in recitalih z avtorskimi skladbami ter kot pianist nemih filmov na mnogih festivalih in projekcijah (Ljubljana, Maribor, Zagreb, Beograd, Trogir, Split …). Njegova bibliografija je dostopna tudi preko programa COBISS in CONOR (ARRS – kjer ima šifro raziskovalca) ter obsega do konca leta 2020 preko 530 bibliografskih enot, od tega kar 38 monografskih publikacij in drugega strokovnega (več kot 80 člankov), znanstvenega (več kot 40 člankov), filmskega in glasbenega gradiva.

 ***

 Dušan Hedl je rojen 1961 v Mariboru, kjer je zaključil srednje in višje šolanje (inženir elektrotehnike), leta 2006 diplomiral na GEA College, visoki strokovni šoli za podjetništvo. Na področju kulture deluje vse od leta 1977, najprej kot avtor in soavtor na glasbenem področju, že kot najstnik pa se loti tudi organizacije interdisciplinarnih kulturnih projektov in postane eden najpomembnejših iniciatorjev in vodij inovativnih kulturnih programov v severovzhodni Sloveniji, predvsem na področju mladinske (sub)kulture oziroma tako imenovane alternativne kulture. Spotoma odpira nove prostore, vzpostavlja klubske infrastrukture in ureja vadbene in snemalne prostore. Danes se interakcija avtorjevega umetniškega ustvarjanja in organizacijskega delovanja poglablja – v znaku strategij tako kulturnega managementa kot kulturne politike – in producira ideje oz. izdelke na področju kulturne transmisije oziroma kreativnih industrij (glasbeno in knjižno založništvo, tiskani, radijski in televizijski mediji, druženje in povezovanje zainteresiranih neodvisnih ustvarjalcev in porabnikov kulture, glasbena produkcija itd.). Vse to s popolnoma istim posluhom za uvajanje novega, drugačnega in izzivalnega v novo-staro družbeno okolje, kjer kraljujejo ekonomije kultur in ideologij, idej in čustev, kruha in masla. Odmevnost naštetih programov in projektov v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru se zdi samoumevna.

 ***

Mitja Reichenberg – Piano
Dušan Hedl – Monophonic Synthesizer, Polyphonic Syntesizer,
Electric Organ, Tone Generator, Amp feedback, Mining Rig

1. Human (9:32)
2. Trans (6.59)
3. No Human Trans Music (6:12)
4. Radio Waves Marzidovsek Trans (24:58)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

VAŠA CENA

12.00 €

12,00 

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

10 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.