Trda vezava
510 strani
slovenski / angleški jezik

Leto izida: 2018
Založba:
ISBN: 9789610501084

65,70 

Železnodobno naselje Most na Soči, Razprave

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

73.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 7,30 

VAŠA CENA

65.70 €

65,70 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
510 strani
slovenski / angleški jezik

Leto izida: 2018
Založba:
ISBN: 9789610501084

Druga knjiga o železnodobnem naselju Most na Soči prinaša razprave, v katerih so z različnih vidikov obravnavane arheološke ostaline in najdbe, ki so bile predstavljene v prvi knjigi.

Knjigo sestavljajo trije sklopi razprav. Uvodna študija povzema ugotovitve posameznih razprav in jih vključuje v širši kulturnozgodovinski kontekst. Na ta način dobiva Most na Soči celovitejšo podobo, ki potrjuje njegovo mesto med najpomembnejšimi središči jugovzhodnoalpske halštatske kulture.
Prvi sklop razprav je posvečen kronologiji naselja in stavbarstvu ter drobnemu gradivu. Med kovinskimi najdbami prevladuje nakit, ter orodja in druge pripomočke, ki so jih prebivalci naselja uporabljali pri vsakdanjih opravilih. Obsežna je predstavitev lončenine. Analizirana je sestava lončarskih glin, narejena tipologija form in ugotovljeni so časovni razponi posameznih oblik.
V drugem sklopu so predstavljeni rezultati analize surovin, ki so jih prebivalci Mosta na Soči uporabljali za izdelavo predmetov. Najprej glinenih pustil, nato še brona, železa in kamna. Poleg sestave predmetov so podana možna izvorna območja surovin.
Tretji sklop zajema razprave o organskih ostankih. Najprej o lesu, ki so ga prebivalci Mosta na Soči uporabili za gradnjo svojih hiš. Predstavljene so tudi kulturne rastline, predvsem žita, ki so jih gojili, ter sadeži, ki so jih nabirali oziroma uvažali iz južnih krajev. V posebni študiji so obravnavani skromni ostanki tekstila. Sklop zaključuje obsežna razprava o kosteh živali, ki so jih v železni dobi redili v tem delu Posočja.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.