Mehka vezava
221 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616620765

26,10 

Kaj delajo filozofi?

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
221 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616620765

Delo je po stilu pisanja in pristopu namenjeno tako tistemu, ki šele vstopa v filozofijo kot tistemu, ki ga zanima sodobno filozofsko dogajanje. Novosti so tako v pristopu in stališčih, ki jih avtor zagovarja glede posameznih tem: problemski uvod v filozofsko razmišljanje; kritične obravnave znanih filozofskih argumentov; združljivost svobode in determinizma; opredelitev pojmovne zagate realizma in zagovor realizma kot regulativnega ideala; spravljivost pri temi nestrinjanja; dvojno razumevanje radikalne skeptične hipoteze in obravnava epistemske "tesnobe". Avtor zagovarja perspektivo analitične filozofije kot načina razmišljanja, ki nadaljuje sokratsko metodo, ki je izvor zahodne filozofije: opozorilo na pojmovne zagate v tistem, kar se nam zdi najbolj samoumevno, iskanje definicij in natančnih opredelitev, argumentativni dialog med različnimi stališči, iskanje širšega sklada med prepričanji, ki jih sprejemamo, odprtort za nadaljevanje razprave.

"Knjiga, ki temelji na avtorjevih objavah zadnjih dvajset let, jasno in pregledno predstavlja avtorjevo razumevanje filozofije. Gre za izvirno in zaokroženo delo s področja analitične filozofije in tudi širše, uvoda v filozofsko razmišljanje."
red. prof. dr. Andrej Ule
***

"V knjigi so zbrane, predelane in dopolnjene, avtorjeve objave zadnjih dvajset let, toda delo izpričuje enoten pogled na filozofsko delo in metodologijo filozofskega raziskovanja. Začenja s pojmovnimi z orodji, ki jih potem ponazarja z bolj poglobljenimi analizami in se zaključi s panoramskimi in esejističnimi razmišljanji o sodobni filozofiji.

Gre za izvirno in berljivo delo, ki dokazuje aktualnost sodobnega analitičnega pristopa k filozofskemu razmišljanju in filozofskim vprašanjem."

višji znan. sodelavec dr. Vojko Strahovnik

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

25.50 €

27,00 

NOVO
VAŠA CENA

23.00 €

23,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.