Mehka vezava
128 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789619529423

16,00 

Kristus in duhovni svet : o iskanju svetega grala : cikel šestih predavanj [v Leipzigu od 28. decembra 1913 do 2. januarja 1914]

KATEGORIJA:

PREVOD:

VAŠA CENA

16.00 €

16,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
128 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789619529423

Slavni in zelo cenjeni filozof Rudolf Steiner je iskal način, kako združiti znanstvene metode z znanjem duha in praktičnimi vajami na tem področju. Rezultat njegovih iskanj in razvoja je bila gradnja Goetheanuma – hiše vseh umetnosti, v katero je avtor uvedel waldorfsko pedagogiko, Bothmerjevo gimnastiko, antropozofsko medicino, biodinamiko razvoja kmetijstva in še marsikaj. Na njegovo delo so imele velik vpliv osebnosti, kot so Goethe, Nietzsche, Hegel, Blavatsky, Fichte. Nauki samega Rudolfa Steinerja so vplivali na svetovni nazor osebnosti, kot so Joseph Beuys, Vasilij Kandinski, Andrej Bely, Julian Shchutsky, Albert Schweitzer.

Kazalo: 

  • Prvo predavanje, 28. decembra 1913

Močna sprememba človekovega duševnega življenja v stoletjih pred in po Misteriju na Golgoti. Poglobitev miselnega življenja skozi grško filozofijo. Kljub temu takrat ni bilo nobene zmožnosti razumevanja Misterija na Golgoti. Ista visoka duhovna sila je povzročila tako poglobitev miselnega življenja kot Kristusov impulz. Pavlova teologija. Gnostični pojmi: Praoče, molčanje, 31 eonov, Božanska Sofija, Achamod, Sin Boga Očeta, Sveti Duh, Demiurg.

  • Drugo predavanje, 29. decembra 1913

Pomanjkljivo razumevanje gnostikov za soodvisnost Kristusovega bitja z Jezusom iz Nazareta. Staroindijski rišiji, učenci Zaratustre in kaldejskih modrecev bi lahko imeli razumevanje za Kristusovo pojavljanje. Zlato, kadilo, mire. Kristus je stopil na Zemljo v dobi, ki je bila najmanj primerna, da ga razume. Teološka učenost se je vse bolj oddaljevala od razumevanja Kristusa. Sibile. Michelangelovi preroki in Sibile. Sibile, ostanki stare modrosti, ki jo je uničil Kristusov impulz. Pavel. Potomci starih prerokov. Pavel in svet oljk.

  • Tretje predavanje, 30. novembra 1913

Dva dečka Jezusa. Razvoj človeške duše v razvoju Zemlje. Trojni vpliv bitja na natanskega dečka Jezusa, na razvoj čutov, življenjskih organov in razvoj duše človeštva (mišljenje, čutenje, hotenje). Sveti Jurij premaga zmaja. Glasbena umetnost (Apolon) kot odsev sil harmonizacije. Miti o Midasu in Marsiasu. Uduhovljenje (duhovno izlitje) Kristusa v Apolona.

  • Četrto predavanje, 31. decembra 1913

Učinkovanja trojnega Kristusovih dogodkov v poatlantski dobi. Zaratustra: Kronološki pogled na svet. Ahura Mazdao, Ahriman, Zaruana akaraana. Amshaspands, Izeds. Egipčanski in kaldejski misteriji: Astrologija. Grški misteriji: Meteorologija. Starohebrejska modrost: Geologija. Preroki. Attisov in Adonisov kult kot predoznanjanje Misterija na Golgoti. Janez Krstnik reinkarnacija Elije. Apolon in lovor, Pavel in oljka.

  • Peto predavanje, 1. januarja 1914

Delovanje Kristusovega impulza v globinah duše. Konstantinova zmaga nad Maxentiusom. Parsifal in Gral. Sveta skodelica. Michelangelova Pieta. Chrétien de Troyes, Wolfram von Eschenbach. Kyot. Ponovno pojavljanje zvezdne pisave v skrivnosti Parsifala. Ganganda greida, popotna hrana.

  • Šesto predavanje, 2. januarja 1914

Velikonočni praznik. Kristifikacija duhovnih razodetij. Jahve: Zveza zemeljskega Gospoda z Mesečevo materjo. Devica Orleanska kot moderna, kristificirana Sibila. Sozvočje zgodovine človeštva z zvezdno pisavo. Johannes Kepler. Zvezdni aspekt in človeški aspekt Grala. Področje svečenika Janeza. ‚Ex Oriente lux.‘

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.