Mehka vezava
274 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789617058420

14,40 

Najstniki, stiki in sosedski jeziki : uvodna študija k didaktiki jezikov v stiku

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

16.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

14.40 €

14,40 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
274 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789617058420
Avtorsko delo dr. Irine M. Cavaion predstavlja izviren prispevek k razumevanju položaja, statusa in rabe jezikov v (slovensko-italijanskih) obmejnih področjih. […] Obravnavanje in opredeljevanje pomena modela za sosedski jezik je podkrepljeno z rezultati kvalitativne akcijske raziskave, namenjene ugotavljanju izvedljivosti predlaganega modela v šolah slovensko-italijanskega obmejnega območja. Metodološki okvir, ki ga avtorica predlaga, pomembno prispeva k sistematizaciji področja učenja in poučevanja sosedskih jezikov. Avtorica podaja tudi smernice za učinkovitejšo implementacijo učenja sosedskih jezikov v pedagoški doktrini in neposredni šolski praksi. Model CoBLaLT (didaktika jezikov v stiku) bo brez dvoma uporaben ne samo za slovensko-italijansko obmejno območje, ampak tudi za načrtovalce poučevanja sosedskega jezika v številnih evropskih obmejnih področjih.
Iz recenzije prof. dr. Sonje Novak Lukanovič
Znanstvena monografija prinaša ključna dognanja na področju jezikoslovja v najširšem pomenu, torej različnih jezikoslovnih intra- in interdisciplinarnih ved, od sociolingvistike do psiholingvistike. […] Monografija je izvirno znanstvenoraziskovalno delo, ki predstavlja pomembne metodološke in vsebinske novosti tako na lokalni kot tudi na mednarodni ravni. Gre za nove pristope k tematiki večjezičnosti, jezikovnih stikov in didaktike jezikov na jezikovno izpostavljenih območjih, s posebnim poudarkom na območju italijansko-slovenskega jezikovnega stikanja. Pomembna novost je tudi teoretsko-empirični model, ki ga postavlja avtorica.
Iz recenzije dr. Mateje Sedmak
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.