Mehka vezava
241 strani
Angleški jezik

Leto izida: 2010
ISBN: 9789619269466

13,50 

ENGLISH FOR THEOLOGIANS

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
241 strani
Angleški jezik

Leto izida: 2010
ISBN: 9789619269466

Pred vami je prvi učbenik angleščine za teologe v Sloveniji. Učbenik je v celoti napisan v angleščini, saj predpostavlja, da ste maturirali iz tega jezika, razen tega pa so vsi sodobni učbeniki za učenje jezikov pisani enojezično.

Najboljši način za učenje tujega jezika je, da ga čim več uporabljamo, da čim več beremo in poslušamo, saj s tem bogatimo besedišče in utrjujemo slovnico. V učbeniku je največji poudarek na branju, zato je v vsaki lekciji vsaj eno berilo. Pred berili je vedno nekaj za "ogrevanje", dodane pa so jim tudi naloge, ki vam bodo pomagale, da boste od besedila čim več odnesli. Ta učenje jezika je pomembno tudi poslušanje. Angleščino verjetno kar pogosto poslušate, predvsem na televiziji in v kinu, redko pa imate priložnost slišati teološka predavanja v angleščini. Na koncu vsake lekcije je zato dodatek Priporočeno poslušanje, s katerim vas usmerja na izbrano internetno avdio ali video vsebino, povezano s temolekcije, dodan pa je tudi kratek uvod, namig ali naloga za poslušanje.

Za rzaumevanje tiskanih ali govorjenih teoloških besedil je seveda potrebno obvladati teološko izrazoslovje v angleščini, zato je v vsaki lekciji več razdelkov z besediščem na temo lekcije. Ker je dokazano, da si besede najbolj zapomnimo, če jih ne samo vidimo ali slišimo, ampak jih tudi uporabljamo, so dodane različne vaje, od vstavljanja besed v prazna polja med besedilom do križank. Kjer se le da, se izrazi pojavijo večkrat – v vaji, v berilu itd.

V vsaki lekciji boste našli tudi navodila za vaje v govoru in pisanju. Prigovornih vajah gre večinoma za vprašanja in iztočnice za diskusijo na predavanjih, kar bo služilo predvsem "ogrevanju" za delo z besedili ali pa preverjanju razumevanja in pomnjenja. Vaj iz pisanja je bolj malo, saj so za razvijanje splošne pisne sposobnosti ali za pisanje dopisov, prošenj ipd. na voljo drugi priročniki.

Učbenik je organiziran tematsko: vsaka lekcija obravnava eno od tem, ki so pomembne za teološki poklic in so tudi sicer zajete v vašem študijskem programu. Na koncu najdete še nekaj zelo uporabnih dodatkov: rešitve vseh nalog, ki se tičejo besedišča ali bralnega razumevanja, angleško-slovenski in slovensko-angleški slovarček teoloških izrazov, vzorčno izpitno polo ter vzorca beril iz evangelijev v angleščini z bralnimi nalogami. Tako didaktično opremljena berila boste dobili na predavanjih za vsak tekoči teden  po cerkvenem koledarju. Zaradi treh različnih letnih koledarjev je zbirka beril iz evangelijev precej obsežna, zato vsa niso vključena v ta učbenik.

Učbenik je napisan kot gradivo za predavanja,m lahko pa ga uporabljate tudi za samostojen študij. Avtorici poskušata snov predstaviti tako, da zajema tako staro kot moderno, preprosto in zahtevnejšo, pri čemer se zahtevnost od začetka proti koncu tudi stopnjuje.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

VAŠA CENA

8.00 €

8,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.