Mehka vezava
171 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: c7a2af589d25

21,60 

KAKO BITI ANTIKAPITALIST V 21. STOLETJU

REDNA CENA:

24.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,40 

VAŠA CENA

21.60 €

21,60 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
171 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: c7a2af589d25

Kako biti antikapitalist v 21. stoletju je zadnje delo Erika Olina Wrighta. V njej na preprost in bralcu prijazen način oriše analizo in kritiko kapitalističnega sistema, predstavi alternativne družbene institucije in zastavi vprašanje strategije, ki bi omogočila boljšo prihodnost.

Začne se z ugotovitvijo, da kapitalizem kljub navideznim prednostim kot so tehnološki napredek, večja produktivnost dela z avtomatizirano proizvodnjo, ali dvig osnovnega življenjskega standarda v najrevnejših predelih sveta, ustvarja predvsem revščino sredi izobilja.
Nato prepričljivo pokaže, da se v razpokah kapitalističnega sistema kažejo realne utopije oziroma alternative, ki pričajo, da na obrobju sistema že danes obstajajo nekapitalistični, za Wrighta bolj demokratični in egalitarni, družbeni odnosi.
Če želimo, da slednji postopoma izpodrinejo kapitalistične, to je nedemokratične in neegalitarne družbene odnose sta potrebni strategija in kolektivni akter. Ravno vprašanji strategije spodkopavanja kapitalizma in oblikovanje kolektivnega akterja tvorita osrednji temi te knjige.
Kako biti antikapitalist v 21. stoletju morda še bolj kot druga Wrightova dela zaznamuje optimizem in prepričanje, da je prihodnost, kjer lahko vsak človek razvije svoje potenciale in živi polnovredno življenje ne le zaželena temveč tudi realna in dosegljiva.
Erik Olin Wright, vplivni teoretik nove levice, se je rodil leta 1947 v Kaliforniji, odraščal je v Kanzasu. Starša sta bila univerzitetna profesorja psihologije. Leta 1968 je diplomiral na Harvardu in leta 1970 na Oxfordu. Doktoriral je na Berkeleyu in leta 1976 na Univerzi v Wisconsinu postal profesor sociologije. Intelektualni skupnosti se je skupaj z generacijo mladih družboslovcev, ki sta jih radikalizirala vietnamska vojna in gibanje za človekove pravice, pridružil sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V svoji profesionalni karieri je največ pozornosti namenil družbeni stratifikaciji in egalitarnim alternativam kapitalizmu.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

30.00 €

30,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.