Mehka vezava
311 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789610501947

21,60 

Kritika črnskega uma

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

24.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,40 

VAŠA CENA

21.60 €

21,60 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
311 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789610501947

Achille Mbembe je eden najprodornejših teoretikov globalnega kapitalističnega neoliberalnega sveta. Rodil se je leta 1957 v nekdanji francoski koloniji Kamerun, izobraževal se je v Franciji in doktoriral iz zgodovine na Sorboni. Danes poučuje na Inštitutu za družbene in ekonomske raziskave Wits (Istitute for Social and Economic Researc, WISER) na Univerzi Witwatersrand v Johannesburgu v Južnaafriški republiki. Kot neizprosen kritik zahodne dominacije v času postkolonializma, ki razvija in nadaljuje klasično prelomno delo Frantza Fanona, sodi med ključne figure kritične misli danes. Objavil je več knjig, Kritika črnskega uma je doslej njegovo najodmevnejše, v več jezikov prevedeno delo.

Ob zatrjevanju, da je republikanski univerzalizem slep za raso, ostajajo nebelci zaprti v svoje domnevne izvore in nenehno se množijo dejansko rasiziran kategorije, ki na vsakodnevni ravni večinoma napajajo islamofobijo. A kdo od nas bi lahko dvomil, da je nastopil trenutek, ko moramo končno začeti-iz-sebe, in medtem koEvropa blodi z globokim občutkom nelagodja, ker ne ve, kje je v svetu in z njim, postaviti podlago ter utemeljiti nekaj popolnoma novega? Bomo morali s tem namenom pozabiti na Črnca ali pa bomo morali, nasprotno, ohraniti njegovo moč lažnega, njegov jasen, fluiden in kristalen značaj – ta čudni drseči, serialni in gnetljivi, ves čas zakrinkani subjekt, ki je trdno utaborjen na obeh straneh zrcala, vzdolž meje, ob kateri se nenehno giblje? Če naj bi poleg tega sredi te zmede Črnec dejansko preživel tiste, ki so si izmislili, in če bi z enim tistih preobratov, akkršne pozna samo zgodovina, vse podrejeno človeštvo dejansko postalo črnec, kakšne nevarnosti bi torej vsebovalo to postajanje-črnec sveta glede na obljubo splošne enakosti in svobode, kakršno je vso moderno dobo očitno naznanjalo ime Črnec?

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

30.00 €

30,00 

NOVO
VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.