Mehka vezava
400 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118032

26,10 

KULTURNA PARTICIPACIJA MLADIH V SLOVENIJI IN EVROPI

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
400 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118032

Monografija Kulturna participacija mladih v Sloveniji in Evropi obravnava profile, dejavnike in posledice kulturne participacije mladih. Sestavlja jo štirinajst poglavij, izmed katerih zadnje predstavlja priporočila za odločevalce, podana na podlagi analiz empiričnih podatkov prvih trinajstih poglavij.

Po teoretičnih izhodiščih in pregledu literature, prikazanem na začetku vsakega poglavja, sledijo rezultati analiz različnih primarnih in sekundarnih empiričnih podatkov. Večina analiz je izvedenih na podlagi anketne podatkovne baze mladih v Sloveniji (N = 1.508), ki se dopolnjujejo z vrsto reprezentativnih podatkov mladih v Sloveniji in Evropi.

Po uvodnem poglavju, ki obravnava konceptualizacijo, dimenzionalnost in profile kulturne participacije mladih, obravnava drugo poglavje profile slovenskih mladostnikov glede na njihovo kulturno participacijo in uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Tretje poglavje se osredotoča na preučevanje vloge življenjskih prehodov pri kulturni participaciji in IKT uporabi, četrto pa na pomen in značilnosti družine pri participaciji mladih.
V petem poglavju avtorji analizirajo vrednotne orientacije glede na profile in dimenzije kulturne participacije in IKT uporabe, v šestem pa preučijo kulturno participacijo v kontekstu sodobne, digitalizirane družbe.
Sledijo poglavja, v katerih se avtorji ukvarjajo s subjektivno percipiranimi motivi in ovirami mladih pri kulturni participaciji, s stališči mladih do kulturnih institucij v Sloveniji in z zadovoljstvom mladih z institucionalno kulturno ponudbo.
Avtorji devetega poglavja izvedejo meddržavno primerjalno analizo ravni ter makro- in mikrodejavnikov kulturne participacije mladih in odraslih v Evropi, avtorji desetega poglavja pa preučijo longitudinalne trende kulturne participacije in IKT aktivnosti mladih v Sloveniji med letoma 2010 in 2018.
Sledi poglavje, ki obravnava dimenzije kulturnega kapitala, vključno s kulturno participacijo in vzgojo, za razvojne izide mladih v desetih državah jugovzhodne Evrope.
Avtor dvanajstega poglavja poda primerjalni oris kulturnih politik v izbranih državah, v predzadnjem poglavju pa avtorja podata kvalitativni vpogled v kulturno participacijo mladih v Sloveniji in njihove percepcije ter percepcije drugih intervjuvanih odraslih deležnikov (učiteljev in kulturnih delavcev).
Monografija skupaj s priporočili v zadnjem poglavju predstavlja celostno analizo vidikov vključevanja mladih v kulturno življenje v Sloveniji in Evropi v kontekstu sodobne, z IKT prežete pozne moderne družbe.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

97 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.