Mehka vezava
 147 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789616620925

16,20 

Podjetni nacionalni program kulture

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
 147 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789616620925

Nacionalni program kulture je ključen dokument nacionalne države v Evropski uniji (EU), ki ga uveljavlja kulturna politika in je potrjen v parlamentu. Sprašujemo se, kakšna je povezava nacionalne kulture in podjetniške uspešnosti v Sloveniji. Znanstveno preučevanje mednarodnega poslovanja se vedno prične pri študijah kulture lokalnega okolja. Iz nacionalne kulture izhajajo vrednote, prepričanja, etika in (ne)učinkovitost podjetniškega okolja. Kulturni dejavniki imajo vpliv tudi na zakonodajo.

Za vstopanje na mednarodne trge morajo korporacije dobro poznati predvsem kulturo lokalnih nacionalnih okolij. Iz literature o mednarodnem managementu je razvidno, da so študije mednarodnega poslovanja, na podlagi poznavanja raznolikosti kultur, dobro izdelane in napredujejo. To pa ne pomaga manjšim skupnostim. Razvoj je v sodobni družbi odvisen od podjetniških znanj in učinkovitosti držav. Opazili smo, da na mednarodnem nivoju ni študij, ki bi raziskovale soodvisnost nacionalnih kultur in razvoja nacionalnega podjetništva. To bi pomenilo obratno študijo iz globalnega v lokalno. Za ravnotežje v sodobnem svetu je nujno tudi učinkovito lokalno podjetniško okolje. V mislih nimamo samo prevratniških idej o upiranju globalnemu kapitalu, temveč težimo k oblikovanju orodij za rast in razvoj nacionalnega lokalnega okolja. Slovenija je s svojo majhnostjo lahko tipičen primer. V raziskavi se posvečamo primerjalnemu študiju mednarodne literature, obdelamo aktualni Nacionalni program kulture 2014–2017 in njegovega predhodnika NPK 2008–2011, izpeljemo hipoteze in zagovarjamo spremembe v kulturni politiki, javnih institucijah v kulturi. Prestrukturiranje kulture velja tudi za t. i. neinstitucionalni sektor, saj Nacionalni program kulture zagotavlja uspešen prehod »neproduktivne“ organizacijske kulture iz javnega v neodvisni sektor. V zaključkih predlagamo izboljšave, kot so spremembe pri nadzornih organih javnih zavodov, spremembe v upravljanju, spremembe v pristopu Nacionalnem programu kulture, prehod iz kulture organizacije javnih institucij v organizacijsko kulturo zasebnih organizacij, konkretne spremembe v kulturni politiki. Upamo, da bomo z raziskavo spodbudili nacionalno okolje k izdelavi orodij v kulturni politiki, ki bo vodila k bolj uspešni, bolj učinkoviti in kreativni družbi v mednarodnem okolju.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.