Mehka vezava
159 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2006
Založba:
ISBN: 9789616271899

11,27 

Svetovno gospodarstvo in revolucionarna politika

KATEGORIJA: ,

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

11.27 €

11,27 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
159 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2006
Založba:
ISBN: 9789616271899

Delo izhaja iz vprašanja, kako pojasniti »ginevanje« političnih praks, kakor ga ugotavlja vrsta družbenih analitikov (Bourdieu, Caillé, Holmes itn.).

Večina kritičnih teoretikov meni, da redukcija na ekonomsko racionalnost in pravno regulacijo v sodobnosti izrinja klasično politično delovanje. Nekateri drugi pa mislijo, da se je iztekla moderna družbena paradigma in da zaton politike oznanja, da prihaja do temeljnih sistemskih preobrazb (Wallerstein, Arrighi).

Pričujoče delo se umešča v perspektivo »dolgega trajanja« (kakor jo je razvil Fernand Braudel) in v njenem obzorju ugotavlja, da je prevlada ekonomske racionalnosti že od nekdaj značilna za moderne družbe in da to prevlado že od začetkov moderne hkrati uveljavljajo in regulirajo pravni mehanizmi države. Politična sfera, kakor se je izoblikovala z moderno, je zato najprej področje, kjer se določa, katero umevanje specifične ekonomske racionalnosti bo prevladalo (merkantilizem, fiziokratizem, »laissez-faire« ipd.), – in kakšna bo potemtakem državna regulacija, ki naj bi v družbenem življenju uveljavljala prav to zgodovinsko specifično umevanje ekonomske racionalnosti.

Delo prikazuje, da je nacionalna država še zmerom »živa« da pa se temeljito spreminja njena vloga v delovanju svetovnega sistema. Nova vloga nacionalne države je le ena izmed značilnosti sedanjih procesov v svetovnem sistemu, ki jim popularno pravimo »globalizacija«. Prav te procese s širšega zgodovinskega vidika analizira pričujoča knjiga.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

35 €

VAŠ PRIHRANEK: 20,00 

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

92 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.