Mehka vezava
218 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359997

22,50 

Pravica do abortusa

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
218 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359997

Znanstvena monografija je zgoščena študija družbenih okoliščin, ki so pogojevale rojstvo in razvoj reproduktivnih pravic v Sloveniji, predvsem pravice do izbire, ki je od leta 1991 ustavna pravica. Avtorice so priznane družboslovke, ki se že vrsto let ukvarjajo z raziskovanjem socialnega položaja žensk v Sloveniji, vključno z njihovimi reproduktivnimi pravicami. Te so, vselej znova, precej zanesljiv indikator tega, kakšen je odnos družbe do žensk. Lahko namreč domnevamo, da se vselej, ko se spodmikajo in problematizirajo reproduktivne pravice žensk, ženskam nič dobrega ne obeta niti na trgu dela niti v političnem odločanju.

Iz recenzije Darje Zaviršek

 

Znamenito, danes morda že nekoliko mitizirano metanje jajc v pročelje parlamenta v začetku devetdesetih je bilo verjetno ena od zadnjih odmevnih akcij novih družbenih gibanj iz osemdesetih, preden so ta ob prehodu v nov politični sistem, ki so ga pomagale soustvariti, postale tudi njegova prva žrtev … Knjiga Pravica do abortusa ponuja bralkam in bralcem natančno, poglobljeno in metodološko precizno genezo reproduktivnih pravic v Sloveniji in je – zgodovinsko gledano – sicer nadaljevanje znamenite knjige Abortus – pravica do izbire!?, ki je izšla pred tridesetimi leti. Hkrati pa je nujen tudi nov premislek, kako ohraniti temeljno pravico ženske, da sama odloča o svojem telesu in ni – tako kot generacije ženske pred drugo svetovno vojno in prej – prepuščena mazaštvu črnega trga. V tem smislu je monografija enako pomembna tako z znanstvenega vidika kot z vidika civilizacijskega boja za enake pravice za vse.

Iz recenzije Romana Kuharja

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.