Mehka vezava
302 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789612359485

22,50 

Razpiranje horizontov možnega: O nebinarnih spolnih in seksualnih identitetah v Sloveniji

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

96 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
302 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789612359485

Delo obravnava vsakdanje življenje spolno in/ali seksualno nebinarnih oseb. Gre za družbeni skupini tistih, ki se ne identificirajo z družbi bolj ali manj poznanimi oznakami na ravni seksualnosti (heteroseksualnost – gej/lezbijka) in na ravni spola (moški/ženska). Kot taki sta na ravni družbe pogosto spregledani, percipirani kot neobstoječi, pa tudi deležni mnogih predsodkov in stereotipov, čemur pritrjujejo tudi podatki, predstavljeni v knjigi. Delo temelji na 52 intervjujih s 23 spolno in/ali seksualno nebinarnimi osebami.

Zagotovo ne gre za celosten vpogled v kompleksnost njihovega vsakdanjega življenja. Vsekakor pa nam odstira vpogled v družbeno obteženost vsakdanjega življenja, v primež družbenih struktur in binarnih kategorizacij, s katerimi se omenjene marginalizirane družbene skupine spoprijemajo. S tem primežem družbenih struktur namreč ne gre opraviti zgolj s preprostim aktom volje, saj so družbene strukture utelešene v akterkah samih. Pa vendar – če njihove pripovedi pričajo o utelešenosti in »odpornosti« struktur, pričajo tudi o moči nebinarnih oseb, ki je tudi moč ustvarjanja alternativnih di-/vizij sveta, novih – bolj vključujočih – samoumevnosti. Skratka, pričajo o moči razpiranja horizontov možnega, ki presegajo to, kar se zdi neizogibno in usodno. K temu, upamo, prispeva tudi pričujoče delo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.