Trda vezava
115 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789616983525

18,00 

Rožnate zgodbe

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
115 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789616983525

Pričujoča knjiga predstavlja nekaj primerov in oseb iz zgodovine, ki po današnjem razumevanju sveta ne sodijo v heteronormativne obrazce ali v ustroj sveta, ki temelji na heteroseksualnih odnosih. Heteronormativnost je pogled, ki heteroseksualnost obravnava kot družbeno normo, edino možno spolno usmerjenost, in vztraja, da so edini pravilni seksualni in zakonski odnosi odnosi med osebami različnih spolov. Posledica tega je, da predpostavlja skladnost biološkega spola, seksualnosti, spolne identitete in spolnih vlog. Skozi heteroseksualnost presoja vse vidike družbenega življenja, tudi tiste, ki niso neposredno povezani s seksualnostjo.

Rožnate zgodbe niso zgodovinski pregled, pač pa le posamezne slike, ki naj mlademu bralstvu razkrijejo stvari, ki bi mu sicer ostale skrite. Že takoj pa je treba poudariti vsaj dvoje. Prvič, da so svet večinoma vodili moški in da so ti s svojo močjo in prevlado zapisovali zgodovino. Drugič pa, da večino sveta zadnjih dva tisoč let obvladujejo monoteističe religije, kot so judaizem, krščanstvo in islam, ki zatirajo vse, kar uhaja heteronormativnosti. Zato je toliko pomembneje odkrivati vse, kar je bilo izbrisano, da bi v prihodnosti laže razumevali svet in ljudi okoli sebe.

Knjiga, ki bi morala postati obvezno čtivo šolajoče se mladine.

Brane Mozetič je nagrajevani avtor več pesniških in proznih knjig za odrasle ter otroških slikanic. Ilustratorka Ana Lucija Šarić je za opremo slikanice Ahil in Patrokles v letu 2020 prejela priznanje Kristine Brenkove za inovativno likovno interpretacijo.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

30.00 €

30,00 

NOVO
VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.