Jezik: slovenski jezik Št. strani: 136
Vezava: broširana
Leto izida: 2008
ISBN: 9789619050798

1,00 

Iz poligamije v monogamijo

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Jezik: slovenski jezik Št. strani: 136
Vezava: broširana
Leto izida: 2008
ISBN: 9789619050798

Monografija razvija vprašanje inkulturacije krščanskega zakona v zambijsko kulturo oziroma evangelizacije afriškega tradicionalnega zakona. Ta problematika je eden izmed ključnih problemov afriške Cerkve in procesa inkulturacije krščanstva v afriški kontekst. Zdi se, da se v tej točki teorija in praksa prej izključujeta kot dopolnjujeta. Videti je, da ta element krščanstva ne more biti docela ustrezno inkulturiran v afriško kulturo.

Vprašanje inkulturacije krščanskega zakona in poroke v afriški kontekst je precej sporno. Mnogo afriških kristjanov se ne poroči cerkveno in posledično tako ne morejo biti popolnoma udeleženi v življenju Cerkve. Monografija tako v prvi vrsti išče stične točke obeh modelov zakona (krščanskega in afriškega tradicionalnega) in proces evangelizacije in inkulturacije razume kot dialog med krščansko vero in afriško kulturo ter njeno tradicijo. V luči tega pogleda je bistvena naloga krščanstva dvig in oplemenitenje določene kulture v luči spoštovanja različnosti, ne pa popolna transformacija in negacija (v smislu razveljavitve in opustitve posebnosti) kulture, ki je v procesu inkulturacije. V tem pogledu si vsaka lokalna Cerkev prizadeva razvijati teologijo, ki je njej prilagojena in s tem posledično na novo osmišlja življenje ljudi. Monografija je razdeljena na tri dele. Upoštevajoč dejstvo, da nam šele pogled v celoten kulturni kontekst kompleksne zambijske kulture omogoča razumevanje posameznega elementa, ki je močno povezan s celoto, prvi del na kratko predstavi dojemanje sveta in življenje v Zambiji. Prvi del je tako podlaga drugemu, v katerem so opisane glavne značilnosti tradicionalnega zambijskega zakona. Tretji, zadnji del pa podrobneje obravnava vprašanje in problematiko inkulturacije krščanskega zakona oziroma evangelizacije zambijskega zakona. Preverja teorijo in prakso, ki sta si v tem vprašanju velikokrat prej nasprotni kot dopolnjujoči; išče točke razhajanj in stične točke obeh modelov zakona ter opozarja na ovire in težave, ki se porajajo v procesu inkulturacije krščanskega zakona oziroma evangelizacije afriškega tradicionalnega zakona.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

29.00 €

29,00 

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.