Mehka vezava
284 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781138

26,10 

Zgodovina Hotedršice

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
284 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781138

Zgodovina Hotedršica je velik prispevek k prepoznavnosti kraja med slovenskimi bralci in za Hotenjce k poznavanju življenja prednikov.

Predstavlja zgodovino Hotedršice vse od najstarejših časov in prve omembe kraja ter vse do naših dni.

Ni samo sprehod skozi čas, pač pa z obujenimi spomini domačinov pripoveduje tudi o tem, kako so vse, kar se je dogajalo, tudi doživljali in sprejemali, naj je bila to 1. svetovna vojna, čas med obema vojnama pod italijansko zasedbo, 2. svetovna vojna in življenje po njej ter spreminjanje Hotedršice iz majhne vasi v današnji kraj, ki velja za eno najlepših vasi na Slovenskem. Knjigo bogatijo številne fotografije, ki prispevajo k oblikovanju podobe o kraju in ljudeh. Pomemben del knjige je opis razvoja imen, predstavljeni so posebej zanimivi dogodki, anekdote iz življenja krajanov, obrti, dediščina, pomembne osebnosti, domača društva in razvoj kraja.

Starejšim knjiga obuja spomine na mladost, mladim ponuja pot do poznavanja prednikov in kraja, ki je njihov dom.

O AVTORICI
Mag. Zarja Trček, avtorica knjige Zgodovina Hotedršice, se je rodila 1979 v Mariboru. Že tedaj je videla svojo prihodnost v pedagoškem poklicu, saj se je zavedala, da je poslanstvo tega poklica povezano z mnogo drugimi možnostmi in uresničitvami – tako izobraževanjem, vzgojo, spodbujanjem kritičnega mišljenja in ekološke ozaveščenosti kot tudi humanizmom, strpnostjo in spreminjanjem sveta na bolje, zato se je vpisala na Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem. Študij je sklenila v rednem roku in ga nadaljevala na podiplomskem študiju Poučevanje na razredni stopnji Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Ob študiju se je kot profesorica razrednega pouka redno zaposlila na osnovni šoli.
Kljub številni družini in odgovorni službi je leta 2015 podiplomski študij uspešno končala in si pridobila naziv magistrice znanosti Poučevanja na razredni stopnji.
Objavila je že veliko strokovnih člankov in knjigi Osnovna šola Gornji Logatec v luči gospodarskega razvoja kraja ter Osnovna šola Hotedršica skozi čas. Novo delo, Zgodovina Hotedršice, pa je sad dolgoletnega raziskovanja in želje, da bi se vedelo čim več o preteklosti Hotedršice.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

9.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,90 

VAŠA CENA

8.10 €

8,10 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.