Trda vezava
538 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
Založba:
ISBN: 9789616750103

48,50  41,23 

Pojasnila k ureditvi plač in drugih stroškov v zvezi z delom v javnem sektorju v letu 2017 z zbirko besedil izbranih veljavnih predpisov

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

48.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 7.28

VAŠA CENA

41.23 €

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Trda vezava
538 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
Založba:
ISBN: 9789616750103

Nova knjiga se loteva veljavne ureditve sistema plač v javnem sektroju in nekaterih drugih stroškov dela. Le-ti so predmet urejanja delovnih razmerij oziroma pravic zaposlenih v javnem sektroju.

Knjiga je priročnik. Njen namen je predvsem prispevati k praktični in pravilni uporabi posameznih inštitutov, povezanih s stroški dela v javnem sektorju. Praksa namreč kaže, da kljub številnim pojasnilom pristojih organov in nadzornih institucij proračunski uporabniki ob enakih pravnih podlagah za ves javni sektor posamezne inštitute različno uporabljajo in izvajajo.

Pri plačah in drugih prejemkih iz delovnega razmerja gre za izjemno občutljivo materijo, zaradi česar nepravilnosti, ki jih v zvezi z izvajanjem veljavnega normativnega okvirja zagrešijo delodajalci dokaj pogosto končajo v delovnopravnih sporih. Pričujoča knjiga poskuša odgovoriti na nekatera odprta praktična vprašanja. Avtorji so si prozadevali, da bi bili v svojih pojasnilih veljavnih inštitutov kar najbolj aktualni. Podrobno je pojasnjeno tisto, kar posebej zanima tako proračunske uporabnike, kot javne uslužbence in neposredno vpliva na višino plače javnega uslužbenca.

Tako je v knjigi govora o napredovanju javnih uslužbencev in od tega neločljivo povezanem postopku ocenjevanja oziroma ugotavljanja pogojev za napredovanje v višji plačni razred. Izpostavljena je pravilna določitev plačnega razreda ob zaposlitvi, premestitvi (prehodu na drugo delovno mesto), imenovanju v naziv ali višji naziv, izplačevanje delovne uspešnosti ter ravnanje v primeru nezakonitosti glede določitve plače.

Prav tako je obravnavano izplačevanje drugih stroškov dela, kot jih urejajo aneksi h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev, objavljenimi v Uradnih listih RS št. 40/12 in 46/13.

V zadnjem delu knjige so po izboru avtorjev zbrani ključni trije zakoni in osem podzakonskih predpisov ter trije relavantni aneksi h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji, ki skupaj s pojasnili avtrojev v predhodnih poglavjih tvorijo celoto za lažje razumevanje in pravilno izvajanje veljavnega normativnega okvirja v praksi. Predpisi so povzeti po uradnih prečiščenih besedili iz Uradnega lista RS, če ta obstajajo. Tam kjer ni uradnih prečiščenih besedil, so povzeta neuradna prečiščena besedila javnih objav pristojnih državnih organov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3.00

VAŠA CENA

17.00 €

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.