Jezik: slovenski jezik
Število strani: 270
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789616085724

12,23 

Tok/protitok

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

13.59 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,36 

VAŠA CENA

12.23 €

12,23 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 270
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789616085724

Knjiga Marte Pirnar z naslovom Tok/protitok: konstrukcija in reprezentacija homoseksualne identitete v 20. stoletju je smotrno in premišljeno intelektualno delo. Homoseksualnost je tukaj razumljena kot odprt in družbeno-zgodovinsko pogojen proces, ki se oblikuje v različnih oblikah antagonističnih razmerij z vladajočo heteroseksualno normo.

Knjiga Marte Pirnar z naslovom Tok/protitok: konstrukcija in reprezentacija homoseksualne identitete v 20. stoletju je smotrno in premišljeno intelektualno delo. Homoseksualnost je tukaj razumljena kot odprt in družbeno-zgodovinsko pogojen proces, ki se oblikuje v različnih oblikah antagonističnih razmerij z vladajočo heteroseksualno normo. Ta proces je avtorica umestila v dvojni okvir zahodne in slovenske kulturne tradicije. Pri tem prav pojmovni par "heteroseksualno-homoseksualno", ki ga avtorica vidi kot urejevalno ideologijo modernega zahodnega kapitalizma, nastopa kot kriterij, glede na katerega se izoblikujejo drugi pojmi, na primer "sprejemljivo-nesprejemljivo", "normalno- deviantno", "konformistično-uporniško", itd. Potem, ko razprostre paleto uveljavljenih konceoptualnih vozlišč v študijah konstrukcije homoseksualnosti od "queer" drže do camp estetike, pa se Pirnarjeva dokoplje do razlike med subkulturnim gibanjem in subkulturno sceno. To razliko ilustrativno okrepi c črpanjem iz umetniških sfer Londona in Pariza, v okviru katerih se je homoseksualna drža na Zahodu naprej uveljavila kot legitimna. Pri tem pusti do besede tudi vrednostnemu stališču o smiselnosti aktivizma, katerega vloga v dvigovanju zavesti na simboličnem nivoju in javni uveljavitvi legalno-formalnih sprememb na političnem nivoju se avtorici zdi obžalujoče okrnjena v sodobnih konstelacijah moči v zahodnih homoseksualnih skupnosti. Marta Pirnar je torej napisala knjigo, ki je za sodobni kulturni pluralizem na Slovenskem zares neobhodna. Aleš Debeljak Mag. Marta Pirnar se je v času akademskega izobraževanja intenzivno ukvarjala s temo istospolne usmerjenosti, ki še danes predstavlja eno izmed njenih interesnih področij. Deluje kot svobodna novinarka, astrologinja in svetovalka.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

18.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,89 

VAŠA CENA

17.01 €

17,01 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.