Besedili: Marina Gržinić, Marija Skočir
Vezava: trda
Število strani: 158
Mere: 245 x 247 x 20 mm
Teža: 951 g
Jezik: slovenski, angleški
Leto izida: 2022
ISBN: 9789619495216

29,90 

Replika = Replica

REDNA CENA:

32 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

29.90 €

29,90 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Besedili: Marina Gržinić, Marija Skočir
Vezava: trda
Število strani: 158
Mere: 245 x 247 x 20 mm
Teža: 951 g
Jezik: slovenski, angleški
Leto izida: 2022
ISBN: 9789619495216

Katalog istoimenske pregledne razstave novomeškega fotografa srednje generacije Bojana Radoviča, ki združuje 18 ciklov, povezanih z naslovom – bodisi po vsebini ali po konceptu nastajanja fotografij. Razstava zaobjema zadnjih 15 let njegovega fotografskega ustvarjanja. Rastava je na ogled v Jakopičevi galeriji od 25. 10. 2022 – 22. 01. 2023.

Spremni besedili k monografiji sta prispevali teoretičarka, kuratorka in filozofinja dr. Marina Gržinić (Filozofski inštitut ZRC SAZU) ter kustosinja in vodja Galerije Jakopič dr. Marija Skočir, ki je knjigo tudi uredila v sodelovanju s kustosinjo Julijo Hoda.

Zato, da razumemo, o čem govori monografija Replika, je treba misliti fotografa, je v svojem tekstu poudarila dr. Marina Gržinić: »Bojan Radovič je ena osrednjih osebnosti sodobne slovenske fotografije in njenih poti. V slovenskem umetniškem svetu in prej, v jugoslovanskem fotografskem prostoru, je bil prisoten kot fotograf in kot sijajen razvijalec fotografij ter producent številnih razstavnih projektov in kot organizator številnih fotografskih dogodkov. Kot pristen spremljevalec sodobne slovenske fotografske scene se že desetletja ukvarja s fotografsko prakso, raziskuje njene estetske in konceptualne razsežnosti ter njene nezmožnosti, hkrati pa je tudi podpornik številnih fotografov različnih generacij.«

Monografija in razstava ‘Bojan Radovič: Replika’ izpostavljata najpomembnejša ustvarjalna snovanja, ki so Radovičevo fotografsko pot izrazito zaznamovala in ki dopuščajo vedno novo preizpraševanje materialnih, tehnoloških, formalnih in teoretskih postulatov fotografije. V monografiji je predstavljenih skupno 18 fotografskih serij Bojana Radoviča, v katerih se ideja replike manifestira na različnih ravneh.

Z ustvarjanjem napetosti med estetsko izkušnjo in etičnim sporočilom, ki ne izhaja iz fotografije, temveč iz odnosov in konteksta, je gledalcu znotraj razstave Bojana Radoviča puščeno odprto široko polje lastnega razmisleka, v katerem vsakdo sam replicira svoj zgodovinski spomin.

»Če bi lahko naredili popolne kopije mene, bi obstoj replik uničil mojo edinstvenost, ne da bi razveljavil mojo vrednost ali pomen …« dr. Marina Gržinić

Več informacij o razstavi.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

VAŠA CENA

12.00 €

12,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.