Mehka vezava
304 strani
slovenski/angleški jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612061173

27,00 

Stroj za slikanje : pregledna razstava

REDNA CENA:

30.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

27.00 €

27,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
304 strani
slovenski/angleški jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612061173

Morda ne bi bilo pretirano trditi, da je Kalaš vsem umetniškim in pedagoškim uspehom navkljub v slovenskem prostoru še vedno, oziroma do neke mere, polarizirajoča figura: njegovo delo bodisi vzbuja fascinacijo, ki je bolj kot ne povezana z izumom stroja za slikanje, svojevrstne tehnike, ki jo je Kalaš poimenoval aerografija in ki vsekakor nosi pečat duha časa, v katerem je nastala, bodisi povzroča zadržke, saj je slikarjeva roka, pa četudi stroj še vedno dopušča in celo zahteva določene intervencije, v očeh nekaterih žal postavljena na stran, s tem pa naj bi se bojda izgubila pristnost umetniškega ustvarjanja.

Izjava Bogoslava Kalaša. 

»Najsi se moderni umetnik  tega zaveda ali pa je le skrito v njegovi podzavesti, v njem odzvanja mogočen glas: »Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji, ali v vodah pod zemljo!« Posledično je umetniško delo opravičljivo samo, če ima kak moralni, socialni ali humanitarni pomen. Zato umetniški izdelek praviloma ni končni cilj umetnikovega ustvarjanja. Narejen je zato, da vzbudi pri opazovalcu občutljivost za dileme sodobne družbe, da opozori na vse tisto, kar je umetniku pomembno in do česar bi po njegovi presoji moderni osveščeni človek ne smel ostati ravnodušen. Moderni umetnik se zavzema za politično korektnost. Lepota nima enake veljave kot v tradicionalni umetnosti. Večinoma sploh ni zaželena, saj se jo mnogokrat enači s skušnjavo, prevaro in z zapeljevanjem. Moderni si ne prizadeva ustvariti umetnine, ampak se posveča raznoterim projektom in akcijam.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

98 na zalogi

VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.