NOVO
Mehka vezava
229 strani
slovenski jezik
Velikost: 148 x 210 x 15 mm
Leto izida: 2018
ISBN: 9789617030365

18,00 

Boris Pahor: Najini pogovori (mehka vezava)

ZBIRKA:

REDNA CENA:

19 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
229 strani
slovenski jezik
Velikost: 148 x 210 x 15 mm
Leto izida: 2018
ISBN: 9789617030365

Knjiga Boris Pahor: Najini pogovori novinarke Darke Zvonar Predan ni samo dragocen prispevek k spoznavanju slovenskega zamejstva oziroma skupnega slovenskega kulturnega prostora, marveč k spoznavanju naše zgodovine in kulture nasploh. V njej Boris Pahor jasno in jedrnato spregovori o fašizmu, nacizmu in komunizmu, pa tudi o drugih stvareh in dogodkih, ki bi ji morali (s)poznati vsi.

Tržaški Slovenec Boris Pahor (2013 – 2022) ni samo mednarodno priznan pisatelj, marveč tudi človek, čigar življenje je bila skoncentrirana zgodovina minulega stoletja, zaznamovanega s totalitarizmi in vojnami. Zato je bil sleherni pogovor z njim dragocen prispevek k spoznavanju in razumevanju tega časa in prostora.

V knjigi časnikarke in publicistke Darke Zvonar Predan so zajeti avtoričini intervjuji s pisateljem od leta 2003, ko je praznoval  devetdeset let, do zadnjega, avgusta leta 2017, ko je praznoval 104. rojstni dan.

Večinoma jih je objavljala v Večeru in tedniku 7D, prvega, najobsežnejšega, v katerem sta s Pahorjem temeljito obdelala tedanjih 90 let njegovega življenja in dela, pa v Novi reviji. Intervjuji so nastajali ob različnih priložnostih in z različnimi povodi, v vseh pa je pisatelj brez dlake na jeziku spregovori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Ni pa to samo knjiga intervjujev, bralcu ponuja tudi polemični odziv nanje, pogovore s pisateljem pa dopolnjujejo avtoričina razmišljanja ob različnih jubilejih in dogodkih, tako ali drugače povezanih s »fenomenom Pahor«.

Knjigo bogatijo številne fotografije, ki jih je pisatelj prijazno odstopil iz svojega osebnega arhiva.

Poučno branje za vse generacije.

–> V prodaji tudi v trdi vezavi.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.