Uredil: Matjaž Ambrožič
Mehka vezava
293 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2018
ISBN: 9789616844666

15,00 

Janez Evangelist Krek – sto let pozneje (1917-2017)

2 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Uredil: Matjaž Ambrožič
Mehka vezava
293 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2018
ISBN: 9789616844666

Monografija Janez Evangelist Krek – sto let pozneje (1917-2017) predstavlja poglobljeno ovrednotenje celotnega Krekovega delovanja na številnih področjih njegovega delovanja, pri katerem je sodelovalo kar petnajst uglednih strokovnjakov.

Izvirna in privlačna osebnost Janeza Evangelista Kreka (1865–1917), na kateri so poudarjeno izstopale značilnosti okolja in ljudstva, iz katerega je izšel, njegova široka razgledanost in solidna izobrazba, njegovi javni nastopi in spisi so pritegovali pozornost množic tako v vseh obdobjih njegovega življenja kot po njegovi smrti. Bil je človek, ki je imel ideje in jih je tudi znal ubesediti.

Vendar so bile ideje v pretežni meri takšne, da jih je bilo mogoče uresničiti in spremeniti v dejanja. Zato si je že zgodaj pridobil ugledno javno mesto v slovenski in deloma tudi v širši avstrijski družbi. Bil je osebnost, ki se ni zadovoljila z ugotavljanjem dejstev ali razmer, temveč je s pozornostjo vedno iskal novih poti. Ob njem je bilo težko biti povsem nepristranski ali nevtralen – ustvaril si je predane privržence in simpatizerje, hkrati si je z nastopi tudi ustvarjal sovražnike.

Stoletnica njegove smrti (2017) je bila ponovno priložnost, da je Janez Evangelist Krek stopil v ospredje slovenske javnosti. Pripravljena je bila vrsta prireditev, tako v njegovem domačem kraju kot v drugih okoljih. Izdali so publikacije, ki so izpostavile posamezne Krekove misli in uvide, tudi v smislu uresničevanja socialnih programov, ki so se uveljavili po letu 1891, ko je bila objavljena enciklika Leona XIII. Rerum novarum. Jubilej je bil hkrati priložnost, da je bil opravljen bolj celovit pogled na dosedanja vrednotenja Krekovega življenja in dela. V razponu stotih let so se namreč zapisala različna osebna in družbena gledanja na Kreka, neredko v veliki odvisnosti od političnega trenutka in prevladujočih konceptov, ki niso bili vedno skladni s Krekovimi izhodišči. – Iz uvoda urednika Matjaža Ambrožiča

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.