Mehka vezava
83 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150834

24,00 

KOMU JE BIL NAPOTI IVAN KRAMBERGER

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
83 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150834

Čeprav uradno niso bila ugotovljena morebitna politična ozadja Krambergerjevega umora, se v velikem delu slovenske javnosti ta vprašanja še vedno postavljajo. Namen te naloge ni namigovati na morebitne zarotnike, pač pa opredeliti Krambergerjev politični program in vpliv na sodobno politiko. Iz raziskav v nalogi lahko ugotovimo, da je bil Kramberger desno-sredinski politik s posameznimi »bolj levimi« stališči. Njegovi »desni« pogledi se izražajo v protikomunizmu, zmernemu nacionalizmu (zavzemanju za odcepitev Slovenije, radikalna stališča do beguncev in priseljencev), podpori »bolj desnim« političnim strankam, nasprotovanju nezaupnice Peterletu ter zahtevi po reformah v družbenem in gospodarskem življenju. Med posamezna »leva« stališča pa omenimo nasprotovanje vračanju cerkvenega premoženja v celoti, pretiranemu oboroževanju in prepovedi splava.
[…]
Med posamezniki (politiki) Kramberger ni dobil svojega naslednika: bil je izviren in nezamenljiv. Kramberger je obstajal in si ga ni bilo mogoče izmisliti. Po njegovem izginotju pa je v politiki zmanjkalo humorja – postala je resna ter za preprostega človeka dolgočasna in zapletena zadeva.

Vsekakor je bil Ivan Kramberger človek z izrazitim čutom za malega človeka in njegove stiske. O tem najbolj zgovorno pove podatek, da je na volitvah zbral 230.000 glasov. Bil je očitno kandidat človeških src! Neponovljiv. Zapisan v kroniko rojevanja slovenske parlamentarne demokracije.
Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije

V celoti vzeto je bila pojavnost Ivana Krambergerja v času prvih volitev za predsednika Republike Slovenije tako enkratna, da jo je s tiskano besedo vredno zarisati v tisti čas. Njegovi sodobniki pa ga lahko ohranjamo vsak v svoji zgodbi in predajamo zgodovinskemu spominu.
Marko Demšar, predsedniški kandidat leta 1990

Tragična smrt Ivana Krambergerja, ne glede na resnični motiv, ni v čast Sloveniji. Če bi bil pokojni samo posebnež ali burkež, kot ga nekateri diskvalificirajo, bi se mu krogla junija 1992 mogoče izognila.
Ivan Kramberger je bil politično samosvoj in čist politični pojav.
Lojze Peterle, predsednik vlade Republike Slovenije od 1990 do 1992

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.