Mehka vezava
130 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150292

18,90 

MARJAN KANDUS: SPOMINJAM SE

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.90 €

18,90 

3 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
130 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150292

Za tole obujanje spominov »krivim« svojo hčer Petro, ki mi že vrsto let vztrajno prigovarja, naj dogodivščine iz svojega življenja strnem v nek zapis, da ne bodo shranjene le v moji glavi, kjer se utegne njihov obseg z leti zmanjševati. V ta namen mi je pred leti podarila ličen notes, kamor naj bi sproti zapisoval vsak dogodek, ki mi pride na misel. Zvežčič je ostal deviško čist. Nedotaknjen! Z osebnim računalnikom bi šlo nemara lažje, vendar se na stara leta nisem voljan spoprijeti z novimi tehnologijami. Z njimi se danes igra vsak otrok, v mojem otroštvu pa so bile igrače drugačne. Stvar se ni premaknila z mrtve točke. Petra je nazadnje predlagala, da bi me na domu obiskoval novinar, ki bi me spraševal, poslušal (ob tem snemal) in nazadnje vse zapisal in uredil. A koga izbrati? Ponudil se je Andrej Blatnik, fotograf z novinarskimi izkušnjami, ki je mož moje nečakinje in s katerim sva se dobro razumela. In končno je steklo!”

(Marjan Kandus)

Marjan Kandus se je rodil leta 1932 v Mariboru, kjer je preživel svoje otroštvo, zgodnjo mladost in hkrati drugo svetovno vojno. Kot gimnazijec se je srečal tudi s košarko in začel igrati za domači klub Branik. Leta 1952 je maturiral na mariborski I. gimnaziji in odšel na študij ekonomije v Ljubljano. Ves čas študija je aktivno igral košarko, kot član jugoslovanske državne reprezentance se je udeležil številnih velikih tekmovanj, od mediteranskih iger in evropskih prvenstev, do olimpijade in svetovnega prvenstva. V tem času je tudi prvič potoval čez meje Evrope, na daljni vzhod, na Kitajsko. S koncem študija je končal tudi svojo profesionalno košarkarsko kariero in dobil mesto v Adrii Avioprometu. Takrat še ni bilo brniškega letališča, naš letalski prevoznik pa je že začenjal leteti po vsem svetu, v Kanado, ZDA, v Brazilijo, na bližnji vzhod, v Indonezijo… Leta 1966 se je z družino preselil v New York, kjer so ostali pet let, potem pa ga je Niko Kavčič prepričal, da se je vrnil v Ljubljano in sedel na mesto njegovega pomočnika v Ljubljanski banki. To je bil čas, ko je Ljubljanska banka iz majhne provincialne hranilnice postala najmočnejša banka v takratni državi, z velikim mednarodnim ugledom. Marjan Kandus je bil odgovoren za pridobivanje kreditov, za izgradnjo nuklearke v Krškem, kar je še do danes največja slovenska investicija. Kasneje je odprl pisarno Ljubljanske banke v Londonu, še kasneje v Frankfurtu. V svetu bančništva je ostal vse do upokojitve, se dokončno ustalil v Ljubljani, kjer živi še danes.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.