Mehka vezava, Št. strani: 185, Jezik: Slovenski
Založba:
ISBN: 9789616704335

21,50 

Na sončni strani Slovenije

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

23.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,40 

VAŠA CENA

21.50 €

21,50 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava, Št. strani: 185, Jezik: Slovenski
Založba:
ISBN: 9789616704335

Zgodbe štiridesetih portretirancev, ki živijo v Sloveniji in zunaj nje, a so v Sloveniji doma, vračajo žlahtnost slovenskemu žurnalizmu.

Ker znata avtorici mojstrsko združiti marsikaj, česar površini, plitvi koncepti sodobnega komercialnega novinarstva ne zmorejo: v njunem risu pozornosti so ljudje, taki, ki sicer ne polnijo naslovnih strani časopisov, a bi jih bili vredni. V njunem pogledu je zanimanje, ki ne išče senzacij, škandalov in afer, temveč ustvarjalnost, domišljijo, svobodo duha in dobroto srca, potovanje v glavi in v koraku, dušo sveta in iskanje presežnega, novega drugačnega. Ne vidita le dveh barv, ali bele ali črne, temveč različnosti barvitosti, mavrično paleto bivanja. Kar njuno pisanje dela za svojstven bralski užitek, pa je način pripovedovanja in gibek, bogat jezik literarne provenience. Težko bo zato katalogizirati njuno žarečo knjigo Na sončni strani Slovenije; jo bodo prodajali na oddelkih za slovensko literaturo ali na policah z deli o množičnih medijih in novinarstvo? Psihiatri in psihoterapevti pogosto bolnikom odsvetujejo branje časopisov in gledanje televizije, saj jih lahko ta dejavnost le še globlje poganja v obup.  Vsi kradejo, vsi lažejo, vsi so pokvarjeni, vsi… Nak, tehle štirideset portretirancev, ki so predstavniki naraščajoče množica ozaveščenih, svetlih, pogumnih ljudi, kaže drugačno sliko sveta. Zato bi veljalo knjigo predpisovati na recept zoper depresijo, prestrašenost, tesnobo in strah.

V knjigi Na sončni strani Slovenije ni prostora za tarnanje, dolgčas in blefiranje. Ker so njeni junaki kronični optimisti in ker sta novinarki enake sorte. Prihodnost je drugačen čas, kot ga rišejo množični mediji s ponavljajočimi se podobami političnih in ekonomskih nosilcev oblasti in moči. Se dogaja " tiha revolucija vrednot" ? Verjamem, da je zdaj pravi čas za moč srca in zaupanje, ne za voljo do finančne moči in oblasti. Za lepoto, dobroto in resnico, za katerimi so ljudje vedno stremeli, četudi so jih kdaj majhni o duhu zastrli s sencami temnih kril. Žlahtno literarno novinarstvo Mimi Podkrižnik in Mateje Gruden je kot snop luči, ki odstre zatohle zastore z odra življenja in pokaže na radost bivanja, ki je tu, v nas in med nami, če jo le hočemo videti, uresničiti in polno živeti. Kako osvežilno, kako okrepčilno in kako ob pravem času se je zgodilo njuno pisanje!  Če parafraziram Hafisa: " Poglejte, kaj se zgodi z ljubeznijo, kot je ta – osvetljuje celo Slovenijo"!                      

Manca Košir

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.