Trda vezava
302 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150841

26,91 

Nikjer doma : Iz Prekmurja v Vršac

REDNA CENA:

29.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,99 

VAŠA CENA

26.91 €

26,91 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
302 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150841

Šele zdaj vem, zakaj se pravi: Gorje tistemu, ki ga tuja vrata bijejo po petah.

Zima 1945 trka na vrata in v kompoziciji dveh osebnih in dveh tovornih vagonov so prekmurski Primorci in Istrani, ki na začetku agrarne reforme v novi Federativni ljudski republiki Jugoslaviji potujejo v Banat, v daljni in neznani Vršac.

Najprej se javijo v sprejemnem centru, potem gredo na svoj novi dom v starejši, a dobro ohranjeni nekdanji nemški hiši. Čez čas se pridružijo še hčerke Danica, Cvetka, Zora… Zanimiva je obsesija njenega moža Franceta, da naj bo vsa družina zbrana v času kosila za mizo. Samo takrat je pomirjen. In čeprav je na koncu, ko otroci odrastejo, družina  razbita, je ena temeljnih etičnih postavk v knjigi. Težko je v mrazu zime in mrazu tujega kraja.

Tone Partljič

Ni hotela dajati videza starejše ženske. Saj tudi ni bila. Res se je bližala abrahamu, vendar je še vedno bila pokončna in energična ženska. Življenje jo je naučilo, da se je potrebno boriti in ne obupovati. Sama od svojega štirinajstega leta išče novi dom. Pri štirinajstih je postala begunka s Krasa. Brezdomka. Do sedaj je preživela že deset let po raznih taboriščih. Prva svetovna vojna jo je pregnala iz njenega doma in ji podrla vse, kar je kot mlado dekle načrtovala. Tisti usodni dan, ko se je začela soška fronta, se je začel tudi njen križev pot. Iskanje novega doma zase in sedaj za svojo družino. To trpljenje jo je tudi utrdilo. Ni obupavala pri vsaki manjši težavi. Vse je jemala nekako realistično. Pod ruto si je popravila še zadnji pramen las. Med njimi se je že našel kak siv. Kljub tem sivim lasem je še vedno delovala precej mladostno. Tudi posledice hudih preizkušenj v preteklosti, v obeh vojnah, je nekako skrivala. Le posledice zadnjega taborišča, iz katerega se je vrnila pred slabimi petimi meseci, so bile še vidne. Na njenem mladostnem licu so se videli sledovi stradanja in trpljenja. Kljub vsemu je bila še vedno lepa ženska.

Iz vsebine

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.