Mehka vezava
369 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
Založba:
ISBN: 9789617022018

17,95 

Orožje, uši in svoboda

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

19.95 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

17.95 €

17,95 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
369 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
Založba:
ISBN: 9789617022018

Dobrih devetnajst let je bil star moj oče Ciril Ulčar, ko se je znašel med partizani. pravzaprav rosno mlad in morda malce naiven, a z neko živahno vero, da bo po osvoboditvi zanesljivo bolje, je prepešačil Gorenjsko, Škofjeloško in Primorsko, pri tem pa z veliko žlico zajemal izkupšnje partizanskega življenja. A to niso bile velike borbe, zmage nad sovražniki, juriši, zasede… Bila so na videz čisto preprosta, življenjska doživetja vojaka, ki je moral, znal in zmogel preživeti. Slbo oblečen, pozimi včasih tudi bos, večkrat lačen kot sit, utrujen, ušiv in kronično neprespan. Zato z veliko lahkoto v klenem vojaškem žargonu plete vesele in žalostne, predvsem pa isklrene zgodbe iz te svoje poti, brez jeze, zagrenjenosti, pa tudi brez izrazite politične obremenjenosti.

Ob tem avtor tke še podobo svoje družine, podobo o tedaj že pokojnem očetu, očimu, ki je tudi umrl leta 1944, sestrah, mami Ivanki. Ta je, dvakratna vdova, sama vodila znano gostilno pri Planincu na Bledu in ves čas vojne predano pomagala partizanom. Ob tem je trpela dnevne obiske Nemcev, tako navadnih vojakov, oficirjev, tudi Gestapa, pa domačih nemških pomagačev. Sama je skrbela za svoje tri otroke, in ko so v zapor v Begunjah zaradi sodelovanja z uporom zaprli prijateljico, je brez oklevanja pod streho vzela še njene štiri malčke.

V razmerah varnosti in obilja dobrin bo odrasli povojni generaciji težko kdaj razumljivo, s kakšno notranjo močjo so ljudje v vojni zmogli, preživeli in ohranili človečnost. Tako tisti v partizanih, kot tisti, ki so ostali doma. Pričajoča knjiga je pripoved o tistih, ki jim je to uspelo, pa sem in tja tudi o tistih, ki jim ni.
Jure Ulčar

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). V času Slovenskega knjižnega sejma (21. 11. - 26. 11. 2023) plačilo s plačilnimi karticami na sedežu podjetja žal ni možno. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA
VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.