Mehka vezava
233 strani
Slovenski jezik
Velikost: 145 x 210 x 13 mm
Leto izida: 2017
ISBN: 9789617030068

19,00 

Tržaški pogovori

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
233 strani
Slovenski jezik
Velikost: 145 x 210 x 13 mm
Leto izida: 2017
ISBN: 9789617030068

Tržaški pogovori so knjiga intervjujev novinarke Darke Zvonar Predan, ki jih je ustvarila med letoma 2002 in 2006, ko je živela v Trstu. Pogovarjala se je s številnimi zanimivimi tržaškimi Slovenci, pretežno kulturniki, a ne samo njimi. A ne le Slovenci, tudi kak tujec je bil vmes, najbolj pa jo je pritegnila slovenska komponenta mesta.

Njeni sogovorniki so bili: Dušan Jelinčič, Ivo Panjek, Adrijan Rustja, Marko Kravos, Evelina Umek, Alojz Rebula in Zora Tavčar, Sergij Pahor, Marij Maver, Miranda Caharija, Vladimir Jurc, Anton Petje, Miroslav Košuta, Darja Betocchi, Claudio Magris, Veit Heinichen, Maja Blagovič, Alojz Rebula, Pavle Merkù.

Mnenja o knjigi:

Besede, besede, veliko besed … Obrazi, zanimivi in markantni. Usode, kot gosto tkana preproga sedanjosti, prepletena s temnimi nitmi preteklosti. Prostor in čas, razodeta v pripovedih ljudi, ki so živeli zgodovino in kritično motrijo aktualnost. Kamor pride Darka Zvonar Predan, moja zvedava novinarska kolegica, najsi bo balkansko kozmopolitski in bahavi Beograd, še vedno slovansko otožni Trst ali nekam avstrijsko zategnjeni Celovec sredi slovensko pogrkujoče Koroške, se njena številna srečanja z zanimivimi ljudmi najprej prelijejo v minljivi časopisni tisk, potem v knjigo.Darkin tržaški brevir je druga takšna knjiga intervjujev po vrsti. Robovi in otoki slovenstva v stiku z drugimi svetovi, naš slovenski svet, tako majhen in tako velik istočasno, vedno na prepihu zgodovine. Hvala, Darka, za to knjigo, veliko sem se naučila iz nje. – Živa Emeršič, odgovorna urednica kulturnega in umetniškega programa RTV Slovenija

V Trstu smo bili kar malo prizadeti, da je Darka Zvonar Predan, ki je med nami živela v letih 2002-2006, objavila izbor intervjujev iz Beograda, kjer je živela in delala v kasnejšem obdobju, in ne iz Trsta. Čudovito se je namreč vključila v zamejsko življenje, navezala številne prijateljske stike ter se širokopotezno, radovedno in prodorno posvečala svojemu najbolj priljubljenemu poklicnemu žanru – intervjujem. Ob predstavitvi Beograjskih pogovorov nam je obljubila ne enega, temveč več izborov tržaških pogovorov. In res je pred nami prvi. V njem so pogovori z 18 protagonisti pretežno kulturnega življenja na Tržaškem. Niso vsi Tržačani, med njimi sta tudi italijanski in nemški besedni ustvarjalec, eden nas je tudi že zapustil. Dragocen vpogled v zapleteno, večkrat zafrustrirano, zanimivo mesto. – Ivo Jevnikar, tržaški časnikar in publicist

–> Vabljeni tudi k branju Darkinih Beograjskih pogovorov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.