Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 290
Velikost: 145 x 210
Teža: 360 g
Leto izida: 2023
Distribucija: Avrora
Založba:
ISBN: 9789612981662

29,90 

Zmaga je začetek: Priročnik za politične & druge začetnike

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

29.90 €

29,90 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 290
Velikost: 145 x 210
Teža: 360 g
Leto izida: 2023
Distribucija: Avrora
Založba:
ISBN: 9789612981662

Zmaga je začetek je knjižni prvenec Boruta Pahorja, ki je v podnaslovu in po poreklu pisave zastavljena kot priročnik za politične in druge začetnike.

Vse življenje nas učijo, da je pot pomembnejša od cilja, nihče pa nam ne pove, da so najpomembnejše in najbolj odločilne tiste poti, ki jih začrtamo in opravimo šele po tem, ko zastavljeni cilj dosežemo. Pahorjev knjižni prvenec Zmaga je začetek nam s pomočjo avtorjeve neizpodbitne avtoritete serijskega zmagovalca in njegovih dolgoletnih življenjskih in političnih izkušenj to pot uspe predstaviti v nadvse nazorni, razgibani in s praktičnimi primeri iz domačega in mednarodnega družbenega prostora podprti pripovedi.

Poti, ki jih zmagovalci uberejo po osvojenem cilju, so namreč tiste, ki med njimi začrtajo pomembne osebnostne razlike, te pa imajo velik vpliv na celo družbo. Kajti samo prvaki lahko v izpolnitvi zastavljene naloge uzrejo možnost novega začetka. In prav ta je tisto, zaradi česar se je bilo vredno potruditi vse do cilja, saj zmagovalcu omogoča vplivati na tok družbenih dogodkov in utreti pot tudi prikrajšanim in šibkejšim od sebe.

Borut Pahor je v svojem dosedanjem političnem delovanju dokazal, da svoje poslanstvo razume precej širše in odgovorneje od zasedanja poslanskega sedeža. In ker je njegova knjiga v podnaslovu in po poreklu pisave zastavljena kot priročnik za politične in druge začetnike, smemo upati, da mu bo po poti, ki je bila polna s težavo poiskanih stičišč in premoščenih razpotij, v prihodnosti sledilo čim več politikov in poslovnežev.

O avtorju: 

Borut Pahor (1963) je del slovenske politike že več kot trideset let. Od leta 1990, ko je bil prvič izvoljen v Skupščino Republike Slovenije, je bil na volitvah za različne politične položaje izvoljen kar devetkrat zapored. Bil je slovenski in evropski poslanec, predsednik parlamenta in vlade ter predsednik države. V tem smislu je najzmagovitejši slovenski politik samostojne in demokratične Republike Slovenije. V politiko je vstopil že v srednješolskih letih. Leta 2008 je stranko Socialni demokrati popeljal do zmage na volitvah in nato postal predsednik devete vlade Republike Slovenije. Za predsednika države je bil prvič izvoljen leta 2012, leta 2017 pa so mu volivci podelili še drugi mandat. V desetih letih na čelu države si je prizadeval biti predsednik vseh, tvorno je skušal povezovati narodno in državljansko skupnost in se še posebej zavzeto trudil za spravo zaradi državljanskega razkola med drugo svetovno vojno in po njej. Ves čas svojega političnega udejstvovanja je bil privržen Evropejec in zagovornik mirnega reševanja sporov.

Borut Pahor je prejemnik številnih odlikovanj, nagrade Alcida De Gasperija, častnega doktorata Univerze v Lizboni in Nove univerze v Ljubljani, priznanja Univerze v Bologni »Sigillum Magnum«. Je tudi protektor Evropske akademije znanosti in umetnosti ter častni podpredsednik Svetovne diplomatske akademije Foruma Crans Montana. Zmaga je začetek (Priročnik za politične & druge začetnike) je njegova prva knjiga.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

27.50 €

27,50 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.