Mehka vezava
103 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030747

17,10 

In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
103 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030747
"In zakaj si je avtor izbral kot sanjsko destinacijo ravno Maribor, na kateri se je treba bati vina, žensk in cigaret, kot svetuje Ljubica Pesniku? Admiral Mahić je bil eden izmed tistih avtorjev, ki se je v Maribor vedno rad vračal, to njegovo rezidenčno mesto je imelo zanj poseben utrip, a slednji je bil tudi v avtorju samem. S svojim branjem tiste Barbare, za katero včasih več ne vem, ali naj ta motiv ljubim zaradi Preverta ali Mahića, me je nek zimski dan v februarju leta 2012 sredi Celice, ko sem Admirala tudi uradno spoznala, povsem začaral.
Admiral Mahić je v farsi, ki se razpira v vsej svoji nekonvencionalnosti, zadel tisto, kar svet deli na dva dela; na željo po preprostosti, strasti iz ljubezni in hrepenenja, in hlad, preračunljivost do skrajnosti. Vsak pa stoji zase na svojem otoku, satelitu, a ga iz ozadja čudne sile ali tudi programi, vržejo na drugačen tir. Česar si nihče ne zna razložiti, saj je lahko zato kriv preprosto bananin olupek ali preprosto dejstvo, da je miru lahko naenkrat konec. Petnajst slik se nam tako izriše v eno samo željo, ki jo nosi Curlingstone – potiskati vinograd po ulicah Maribora – biti Bakhus, ljubiti in užiti življenje."
– Tonja Jelen, iz spremne besede

"Nekaj je zapljusnilo Maribor, ko je vanj priletel meteor – Admiral Mahić! Najprej se je zgodilo v Dvorcu Betnava, ob predstavitvi Panorame novejše bosanskohercegovske poezije, katere prevod je izšel leta 2010, kmalu zatem nek večer v klubu KGB, kjer je Admiral bral svojo poezijo, kar je bilo povsem dovolj, da je vzplamtela ljubezen na prvi stih, zagorela v Betnavskem dvorcu. Obojestranska ljubezen, seveda. Verjetno se je ravno takrat zgodil tudi – poljub mariborske device, ki je potem Admirala Mahića vabil in še mnogokrat pripeljal v Maribor, in je ravno zaradi njega postal poštar, ki deli ljubezenska pisma. Admiral je vojna leta preživel v Sarajevu, potem prepotoval kar nekaj sveta in počel razne reči – in ravno v Mariboru doživel dotik/stik/deviški poljub človeškosti in topline, in se zato zmeraj vračal v Maribor – domov. Kar na samosvoj način popisuje v pričujoči drami/farsi In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora, v kateri je pravzaprav povzeto vso njegovo delo, oziroma esenca dela in mišljenja (poezije, proze, drame, eseja), saj gre za kompleksno, felinijevsko in nadrealistično obarvano stvaritev, ki je seveda huda kritika grabežljive, lažnive in perverzne civilizacije, civilizacije, ki se ji zoperstavlja plemenita duša, katere imperativ je le – ljubezen."
– Željko Perović, prevajalec

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.