Vezava: trda, ščitni ovitek
Jezik: slovenski
Število strani: 192
Velikost: 125 x 176 mm
Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789612871048

17,10 

Kdo ti je povedal, da si nag, Adam?

PREVOD:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

19 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: trda, ščitni ovitek
Jezik: slovenski
Število strani: 192
Velikost: 125 x 176 mm
Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789612871048

V knjigi Kdo ti je povedal, da si nag, Adam? (s podnaslovom: Mitološko-filozofske skušnjave) sta svojo radovednost in živahno misel združila pisatelj in filozof, v pripovednih zakladnicah preteklosti sta pobrskala za zgodbami in jih prenesla v naš čas.

Pisatelj Michael Köhlmeier je zgodbo spisal, filozof Konrad Paul Liessmann pa jo je interpretiral in njeno logiko umestil v življenjski svet modernega človeka 21. stoletja.

Kdo sem? Kaj pomeni svoboda? Kaj je lepota? Kako obvladujemo čustva in strasti? Kakšno vlogo imajo v medčloveških odnosih maščevalnost, zavist, prevzetnost? V življenju neprestano vznikajo številna temeljna vprašanja, ki jim iščemo odgovore v mislih in pogovorih, radi se tudi zatopimo v literaturo ali filozofijo, od koder črpamo modrosti starejših časov.

V pričujoči knjigi sta svojo radovednost in živahno misel združila pisatelj in filozof, v pripovednih zakladnicah preteklosti sta pobrskala za zgodbami in jih prenesla v naš čas. Ob dvanajstih pojmih, ki so v razvoju človeštva od nekdaj aktualni, premišljujeta o njihovem pomenu za naše sodobno življenje in o našem današnjem odnosu do modrosti prednikov. Michael Köhlmeier po navdihu starodavnih mitov ali ljudskih pripovedk na te teme vsakokrat spiše zgodbo, Konrad Paul Liessmann pa jo interpretira in njeno logiko umesti v življenjski svet modernega človeka 21. stoletja. Tako se pred nami izpiše svojevrsten literarno-filozofski dialog, ki bo bralcem ponudil številne iztočnice (skušnjave) za povsem individualna, nova, nadaljnja iskanja.

O avtorjih:

  • Michael Köhlmeier (1949)

Na univerzah v Nemčiji je študiral najprej politologijo in germanistiko, nato še matematiko in filozofijo. Poleg številnih radijskih iger, odrskih del, scenarijev, glasbenih besedil in pesmi je napisal največ proznih besedil, tako krajših, feljtonskih kakor tudi romanov (Zahod, Idila z utapljajočim se psom, Rosie in pradedek, Madalyn). Köhlmeier je najbolj zaslovel kot mojstrski pripovedovalec zgodb po antičnih in svetopisemskih motivih. Za svoje delo je prejel veliko literarnih nagrad, med njimi Grimmelshausnovo nagrado (1997), nagrade Walterja Hasencleverja (2014), LiteraTour Nord (2015), Marie Luise Kaschnitz in Sklada Konrada Adenauerja (2017).

  • Konrad Paul Liessmann (1953)

Na Univerzi na Dunaju je študiral germanistiko, zgodovino in filozofijo, tam je po doktoratu in habilitaciji ostal kot profesor filozofije. Od leta 1996 je znanstveni vodja vsakoletnega simpozija ›Philosophicum Lech‹ in urednik zbornikov, ki izhajajo po njih. Liessmann je zelo aktiven udeleženec aktualnih družbenih debat, priljubljen gost najrazličnejših medijskih formatov, zlasti (avstrijske) televizije, predvsem pa človek, ki z lastnim zgledom dokazuje, kolikšno moč in veljavo ima (lahko) najžlahtnejša filozofska misel pri obvladovanju izzivov in dilem življenja v moderni družbi. Konrad Paul Liessmann je avtor številnih, predvsem esejističnih, biografsko-zgodovinskih, teoretskih in polemičnih knjig, tudi kot urednik je poskrbel za objavo velikega števila filozofskih prispevkov. Za svoje dosedanje delo je prejel več nagrad, med njimi kulturno nagrado Beljaka (1998), častno nagrado avstrijskih knjigotržcev za toleranco v mišljenju in delovanju (2003), nagrado mesta Dunaja za humanistiko (2014) in častni prstan Paula Watzlawicka (2016), razglašen je bil tudi za znanstvenika leta v Avstriji (2006).

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

97 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.