Mehka vezava
101 stran
slovenski jezik

Leto izida: 2018
ISBN: 9789616154383

19,00 

Komedija (mv)

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
101 stran
slovenski jezik

Leto izida: 2018
ISBN: 9789616154383

»Čista komedija je tudi, da ob vseh sodobnih pisateljih, ki iščejo umetnost v eksperimentu, Partljič in njegova generacija še vedno držijo primat na pisateljski sceni v Sloveniji. Znati zapisati zaplet ob določenem dogodku iz našega aktualnega bivanjskega okolja ali polpretekle zgodovine tako, da bo razumljiv širokim množicam in da bo obenem nosil v sebi več pomenov, tudi humor, in bo zadovoljil tudi intelektualca, je mojstrstvo, ki se ga lahko naučiš le ob smislu za humor.«
– Dušan Hedl, iz Urednikove besede

»In sem napisal igro o soočenju »lükarce« Micike in Primorca Alda iz Trsta, ki ju je stiska pripeljala v Maribor. V mesto, ki je bilo sedem stoletij nemško-avstrijsko. Veliko možnosti za besedne igre in nesporazume in medčloveške odnose dveh zelo različnih nacionalnih temperamentov. In soočenje germanskega in mediteranskega duha. Izbral sem dva človeka z družbenega dna. Micika je »lükarca«, ki v mestu prodaja »lük« s ptujskega polja, Aldo je brezposelni veseljak in potepuh. Po prvem medsebojnem otipavanju in postavljanju enega pred drugim, ugotovita, da sta v resnici dva človeka z družbenega dna … Četudi pravita, da sta na dnu in »nič«, sta človeško žlahtna.
Nekateri so zapisali, da je odlična komedija o »malih ljudeh«. Toda, kdo odloča, kateri ljudje so »mali«, kateri pa veliki?«
– Tone Partljič
Tone Partljič se je rodil v Mariboru leta 1940, odraščal je v Pesnici. Osnovno šolo je obiskoval v domačem kraju. Šolanje je nadaljeval na nižji gimnaziji v Mariboru, po maturi leta 1960 je bil poslan v občino Radlje ob Dravi za učitelja. Diplomiral je iz angleškega in slovenskega jezika na Mariborski pedagoški akademiji leta 1965. Leta 1971 je postal dramaturg SNG Drame Ljubljana.
Leta 1987 je prevzel umetniško vodstvo MGL in leta 1991 vodstvo SNG Drame Ljubljana.

Dvanajst let je bil poslanec Državnega zbora Republike Slovenije; od leta 1992 kot poslanec LDS. Čeprav je deloval kot politik, je ostal pisatelj. Izjavil je: "Moja duša in moje srce nista za mikrofonom, ampak za pisalnim strojem".

Bil je predsednik društva Bralne značke Slovenije in strokovne žirije za nagrado večernica, sodeluje pa tudi pri Borštnikovem srečanju v Mariboru.
Sedaj živi v Mariboru in o svojem domu je zapisal: "Nisem Štajerc. Slovenec sem, ki ima na Štajerskem svoj dom in samo tam lahko pišem". O svojem ustvarjanju pa je dejal: "Ko mislim na novo komedijo, uživam, kot bi mislil na novega otroka. Ko ga nosim, sanjam, imam popadke, dojim, se počutim kot mati, ki nosi otročička …"

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.