Trda vezava
66 strani
Slovenski jezik
Velikost: 205 x 245 x 10 mm
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789616201926

15,00 

Karlo in Stanko: zgodovinska domišljijska pripoved

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
66 strani
Slovenski jezik
Velikost: 205 x 245 x 10 mm
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789616201926

Karlo in Stanko je zgodovinska domišljijska pripoved, ki vas bo popeljala na neverjetno potovanje, na katerem je Karlo izvedel marsikaj o svojem pranonotu, pranoni in vsej družini. Začelo pa se je v domačem hlevu …

Najbrž se sprašuješ, zakaj zahodni del Slovenije danes imenujemo Primorska, tudi če niso vsi njeni kraji ob morju. Podobno ime je imela že v času avstro-ogrske monarhije, saj so območje od istrskega polotoka na jugu pa vse do Trente na severu takrat poimenovali Avstrijsko Primorje. To je obsegalo mesto Trst in še dve deželi: Goriško-Gradiško in Istro. – iz poglavja Mesto v zalivu.

Leta 1925 je sestra tvoje pranone, Marija, živela v Batujah z možem Maksom, štiriletnim sinom in 15-mesečno hčerko. Z moževo plačo kovača v batujski tovarni niso mogli popraviti hiše in kupiti zemlje, ki bi družini omogočala preživetje. Zato so se vsi skupaj odločili, da bo Marija, po vzoru številnih drugih aleksandrink iz vasi, šla služit kot varuška v Egipt. Egipt je bil mnogo bližji kot Amerika, plača je bila za ženske tudi štirikrat viška kot v Gorici ali Trstu. – iz poglavja Pod žgočim soncem.

Pred nama vse brbota: potoček, tiskarski stroj in delavci partizani, ki pišejo, popravljajo, iz črk sestavljajo stavke za tiskanje, zlagajo kupe časopisov, knjig in letakov. »Stanko, vedno sem si predstavljal, da je vojna samo bojevanje. Zakaj se ta dekleta in fantje ne bojujejo, ampak tiskajo knjige, časopise in brošure?« sem radovedno vprašal Stanka. – iz poglavja Beseda je najmočnejše orožje.

»Dober dan želim! Dokumente, prosim.« Z osličkom sva izkoristila svojo posebno zmožnost, da prehajava skozi stene, ter se skrivoma namestila na prvih sedežih kombija. Hitro sva ugotovila, da gre za policijski kombi, midva pa sva na maloobmejnem prehodu med Italijo in Jugoslavijo, v Solkanu. – iz poglavja Skrivalnice na meji.

Še bom uporabljal pranonotovo uro. In še bova s Stankom potovala nazaj v preteklost. Za začetek bi rad obiskal Edvarda Rusjana, prvega slovenskega letalca, na dan, ko je v okolici Gorice prvič poletel z letalom, 25. novembra 1909. – iz poglavja Trg dveh Goric

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

85 €

VAŠ PRIHRANEK: 65,00 

VAŠA CENA

20.00 €

20,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.