Trda vezava
51 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789616367677

8,00 

MIŠKA IN SLONČEK V MUZEJSKI KRAŠKI JAMI

VAŠA CENA

8.00 €

8,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
51 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789616367677

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije smo v mesecu juniju 2022 izdali novo knjigo za otroke z naslovom Miška in slonček v muzejski kraški jami avtorice Ljerke Trampuž. Knjiga je s svojima likoma miške in slončka ter vodnice Maje nadaljevanje prejšnjih petih knjig iste avtorice.

Nova knjiga  je namenjena otrokom od 6. do 10. leta starosti.  Seveda pa je namenjena tudi mlajšim otrokom, če so ti spodbujeni od staršev ali starih staršev.

Vodnica Maja v tokratni knjigi miško in slončka popelje na poučni sprehod po modelu kraškega podzemlja, ki predstavlja kraško jamo z vsemi njenimi značilnostmi. Sproti jima razlaga posamezne kraške pojave in oblike podzemlja z njihovimi zanimivi prebivalci. Razlage kraških pojavov so pogosto predstavljene s primerjavami iz vsakdanjega življenja majhnih otrok, tako da so jim bolj razumljive. Opisani in razloženi so nastanki in vrste kapnikov. Minerali, ki kapnike gradijo in v kakšnih kamninah navadno nastajajo kraške jame. Miška in slonček seveda spoznata tudi vse značilnosti jamskih živali, med katerimi je najbolj znana človeška ribica ali močeril.

Besedilo je napisano razgibano, igrivo, tudi duhovito in razumljivo majhnim otrokom. Bogato je opremljeno z izbranimi fotografijami, risbami in ilustracijami velikega slovenskega ilustratorja Marjana Mančka.

Tudi nova knjiga je naravovarstveno ubrana in otroka spet uči pravilnega odnosa do narave. Hkrati pa, kot vse dosedanje knjige (v bistvu literariziranivodniki), v otroku prebuja upanje, da za človeka in naravo še ni vse izgubljeno.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

14.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 7,90 

VAŠA CENA

7.00 €

7,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.