Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 27
Velikost: 190 x 265 x 6 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 2327276 (COBISS-ID)

5,00 

Prigode z repkom

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 12,00 

VAŠA CENA

5.00 €

5,00 

20 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 27
Velikost: 190 x 265 x 6 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 2327276 (COBISS-ID)

Tatjana Kokalj v zbirki kratkih pravljic Prigode z repkom nagovarja najmlajše bralce in jim z liki miške, kozlička in pujska spregovori o prijateljstvu, razumevanju in povezanosti.

Mnenje o knjigi:

“V knjigi Prigode z repkom je pisateljica Tatjana Kokalj zbrala kratke zgodbice o Miški, ki se srečuje z namišljenimi realnimi situacijami, npr. gra na izlet v zgodbici Na izlet, piše dedku Mrazu v zgodbici Dedek Mraz, se napoti v trgovino izgubi v gozdu v Mlečno beli nesreči, zboli v zgodbici Miška zboli, v besedilu Tuji jeziki sklene, da se bo naučila tujih jezikov…  Med njenimi avanturami in nesrečami Miško spremljajo, jo zdravijo, učijo, se z njo igrajo in veselijo, skratka so njeni prijatelji v dobrem in zlem Pujsek, Kozliček, Veter in Polž.

Besedila nimajo je estetske funkcije in funkcije v otrocih vzbuditi ugodbe, občutek zadovoljstva ob branju ali poslušanju, marveč je njihova vloga tudi vzgojna, saj se otrok skupaj z Miško znajde v različnih situacijah, v katerih se ta spopada s strahom, boleznijo … pa vendar se na koncu v besedilu vse razreši tako, kot se tudi v pravljicah – zmaga dobro, prijateljstvo, bolni ozdravijo …

Avtorici Tatjani Kokalj je v Prigodah z repkom v obliki klasičnih otroških besedil s personificiranimi živalskimi junaki, prijaznimi in igrivimi, ki so blizu otrokovemu svetu, uspe ustvariti prisrčna kratka besedila, po katerih bodo otroci in njihovi starši prav gotovo radi segali.” – dr. Simona Kranjc

Vsebina: 

 1. Miška, Kozliček, Pujsek
 2. Na izlet
 3. Polž lazar
 4. Zima brez snega
 5. Dedek Mraz
 6. Mlečno bela nesreča
 7. Potovanje s splavom
 8. Miška zboli
 9. V živalskem vrtu
 10. Rojstni dan
 11. Tuji jeziki

O avtoricah:

Tatjana Kokalj (1956) je po poklicu profesorica razrednega pouka na osnovni šoli v Dobu pri Domžalah. Skoraj vsak konec tedna se odpelje v majhno vasico v Vipavski dolini. Tam v hiši, ki stoji ob robu prostranih vinogradov, travnikov in gajev, piše zgodbe in pravljice za vnukinji Gajo in Nežo, za malo Saro, Lili, Liama, Živo, Črta in druge otroke. Doslej je izdala že več kot štirideset del. Že več let redno objavlja v reviji Galeb.

Ana Zavadlav (1970), slikarka, grafičarka, je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani na oddelku za slikarstvo, študij pa nadaljevala na specialki za grafiko. Izpopolnjevala se je v Pensilvaniji na Indiana University of Pennsylvania na oddelku za grafiko, nazadnje še v Cité d’Art v Parizu. Leta 1993 in 1994 je prejela Študentsko in Univerzitetno Prešernovo nagrado, leta 1998 pa nagrado Novega mesta za grafiko. V zadnjih letih se posveča predvsem ilustraciji za otroke.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.