Trda vezava
slovenski jezik
Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030952

13,50 

Sanjine sanje

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
slovenski jezik
Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030952
Na planetu Mars je živela deklica Nika. Imela je prav poseben poklic. Izdelovala je majhne marsovčke. Imela je stroj, dolg kar 10 metrov. Dvigovala in spuščala je pokrov stroja in vedno, ko je dvignila pokrov, se je izpod pokrova pojavil majhen in povsem bel marsovček.

Nika ni hotela, da so marsovčki samo beli. Vzela je posebne barve in vsakega pobarvala z drugo. Pobarvala je že veliko marsovčkov. Nato pa so ji zmanjkale rumena, oranžna, rdeča, roza, modra in zelena barva. Ostala ji je samo še vijolična barva. Da ne bi bili vsi marsovčki vijolični, je odšla po nove barve v sosednjo trgovino, kjer jih je vedno kupovala.

O pripovedi:

Zgodba o Niki, ki na Marsu izdeluje marsovčke in Sanji, ki na Zemlji o njih sanja, je osvežujoča pripovedka, ki jo je napisala in ilustrirala osnovnošolka Klara Grubelnik. Ta nam na izletu v Svet Otrok, ki še zdaleč ni enak Svetu Odraslih, ki ga Pripisujemo Otrokom, razgrne razgibano pokrajino strojev, ki proizvajajo marsovčke; letečih krožnikov, ki se pokvarijo na poti do Zemlje; trgovk, ki se bojijo da ne bi kdo razbil vaze in dovolj običajnih prehodov med planeti, sanjami in šolo. Ob zanimivi zgodbi, ki nas potegne globoko v pripovedno tkivo in ob temeljnem dejstvu, da za spremembo pustimo otrokom, da pripovedujejo zgodbe, je za vse tiste, ki ne znamo več poslušati zgodb, ne da bi segali po učenih besedah, tukaj še dodaten čar. Klara se namreč ne drži zmeraj globoko zakoreninjenih pripovednih struktur in tudi to naredi njeno pripoved tako osvežujočo. Vsekakor čudovita zgodba, ne glede na starost avtorice.

O avtorici:

Klara Grubelnik, rojena 2007, je vedoželjna osnovnošolka, ki kaže posebno zanimanje za naravoslovno-matematično področje. Učno uspešnost dopolnjuje z uspehi na tekmovanjih iz matematike, logike, robotike in šaha. Posebno zanimanje kaže do astronomije, za katero sta jo preko razlage astronomskih pojavov navdušila starša. Klara je te razlage ponotranjila in jih doživljala po svoje. V domišljijo je vključevala bitja z drugih planetov. Razmišljanja o potovanju po vesolju je začela povezovati v zgodbo o marsovcih. Začetne okorne misli je večkrat popravljala in zorela na literarnem področju. Zavedala se je, da so marsovci namišljena bitja, zato je zgodbo zapisala kot sanje deklice Sanje. Klara svoja občutja izraža tudi z barvitimi ilustracijami. Njen čut za estetiko se kaže skozi ilustracije v knjigi. Zgodbo je začela pisati kot desetletna deklica. Nastajala je skoraj dve leti, ko so se Klarine besede z ilustracijami povezale v celoto. K zaključku Sanjinega potovanja sta idejno pripomogla tudi njena sošolca in prijatelja Gal in Mia.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 9,00 

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

99 na zalogi

REDNA CENA:

8.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,80 

VAŠA CENA

7.20 €

7,20 

99 na zalogi

REDNA CENA:

15.44 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,54 

VAŠA CENA

13.90 €

13,90 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.