Ilustracije: Anka Kočevar
Vezava: trda
Format: 200 x 255 x 10 mm
Teža: 407 g
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
ISBN: 9788871743042

18,00 

Vseh sort starši in otroci

ILUSTRACIJE:

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Ilustracije: Anka Kočevar
Vezava: trda
Format: 200 x 255 x 10 mm
Teža: 407 g
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
ISBN: 9788871743042

Na tem svetu so vseh sort starši in vseh sort otroci. Tako je tudi v čudežnih kratkih zgodbah, ki so pred vami.

Knjiga, ki je več let nastajala pod naslovom Leksikon staršev, je res nekaj posebnega. V devetih kratkih zgodbah nastopajo starši, ki imajo cel kup nenavadnih lastnosti: so bolj otročji kot njihovi otroci, preveč govorijo, so tekmovalni, prezaščitniški, perfekcionistični. Zgodbe so nadgradile ilustracije Anke Kočevar, ki so dodale podrobnosti likom staršev: peruti, žirafje vratove, rogove, mačji rep … Na koncu vsake zgodbe so vprašanja, naslovljena na mladega bralca. Tako so zgodbe ne samo poetične, domišljijske, pač pa kažejo ogledalo staršem, otrokom pa pomagajo pri (pre)izpraševanju o posamezni osebnostni lastnosti ali čustvu, ki se jih lahko poloti.

“Na videz lahkotna forma razkriva kompleksnost odnosov odraščanja in starševstva. Skozi bogastvo pomenov in otroških lastnosti, kot so veselje do življenja, radovednost, sposobnost čudenja nad svetom, zavedanje, da so nepomembni predmeti lahko čudoviti ter želja po igri, domišljiji in ustvarjanju, se bralcu razpira čudovit svet. Starš otroka oblikuje in vpliva na to, kakšen človek bo postal, in obratno. Vendar imajo starši specifične odgovornosti, da otroku omogočijo zdrav razvoj. Kratke zgodbe so napisane tako, da na subtilen način vzpodbujajo razmišljanje o zaznavah in doživljanju sveta, o odnosih in čustvih v različnih družinah ter o odgovornostih, ki sodijo v odraslost. /…/ Pričujoče čudežne kratke zgodbe pa niso samo zgodbe, ampak lahko služijo tudi kot pripomoček za razvijanje abstraktnega mišljenja, razumevanju prispodob in simbolov.” (dr. Alja Stvarnik, zakonska in družinska terapevtka) 

“V pretanjeno napisanih kratkih zgodbah, polnih slikovitih opisov, pospremljenih s tankočutnimi ilustracijami Anke Kočevar, se na pot učenja in razvoja ne podajo zgolj otroci, temveč tudi (in predvsem) odrasli. Skupaj z njimi tako raziskujemo, kdaj poslušati in kdaj govoriti, kako se soočati s pretirano skrbjo in kdaj prositi za pomoč, kako se odzivati na jezo in žalost, kako ostati iskren, kaj narediti s pretirano tekmovalnostjo, kako izkazovati naklonjenost, kako se odzvati na zbadanje in kako prevzemati odgovornost za svoja dejanja.” (mag. Larisa Javernik, literarna kritičarka)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

18 €

VAŠ PRIHRANEK: 8,00 

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

91 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.