Jezik: slovenski jezik Št. strani: 230
Vezava: broširana
Založba:
ISBN: 9789616140546

16,20 

Sreča in nesreča

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik Št. strani: 230
Vezava: broširana
Založba:
ISBN: 9789616140546

Sreča in nesreča je grafično oblikovana tako, da bodo otroci čim lažje vstopili v dialoge, ki jih čakajo v knjigi. Posebej je izbrana barva in kvaliteta papirja, posebej oblika, velikost in barva črk, vrstice niso predolge (ne več kot sedemdeset znakov), presledki med besedami so enako veliki, zato vrstice na desni niso poravnane, presledki med vrsticami so zračni, oseba in njen tekst se držita skupaj in sta s presledkom ločena od naslednje osebe in njenega teksta. Didaskalije, tekst v oklepajih, ki sporoča, kaj osebe med dialogi delajo, so natisnjene v kurzivni pisavi. Na začetku knjige je avtorjevo navodilo mlademu bralcu in bralki, kako naj se loti branja dramskega teksta…

Zgodbe igrice so seveda humorne. Prvo, Pesje, pripoveduje kodrček Romeo in sicer o tem, kako psičko Miši zapusti gospodar, njeni pasji prijateljčki pa ji najdejo nov dom.
Druga, Sreča in nesreča, govori o tem, kako se na samotni poti srečata Sreča in Nesreča in stavita, katera od njiju bo osrečila revnega starca, ki nosi domov butaro drv. Posreči se seveda sreči, ampak šele na koncu.
Tretja, Gozdni mož, je zgodba o pastirjih, ki pasejo na planini in ujamejo čudno bitje, ki jim posnema smetano. Kaj napravijo z ujetim Gozdnim možem? Peljejo ga v vas, kjer mu sodijo za tatvino, on pa jih prelisiči in izgine.
Četrta, Pavliha ali človek ne jezi se, je zgrajena po motivih slovenskih ljudskih zgodb o dečku, ki se zelo trudi, da bi bil dober in priden otrok, a mu ne gre in ne gre, saj ima kratek konec pameti in samo mrvico zastopnosti.
Peta je spet pravljica. Čudežna kura nese zlata jajca, a to ji je v nesrečo. Njen gospodar, starček, se mora zelo potruditi, da spravi svoje življenje v red, a tega ne bi mogel brez kurje babice s kristalno kroglo, njenega konja, ki hrza že pečene jedi, njene koze, ki beketa zlatnike in palice, ki kar sama tepe porogljivce, ko si to zaslužijo.
Šesta zgodba se dogaja v Butalah, ki jih pesti hudi razbojnik Cefizelj. Županova hči Jerica hoče temu napraviti konec tako, da se poskuša s Cefizljem omožiti. Se ji bo posrečilo omrežiti sramežljivega razbojnika? Ja, ampak šele na koncu.
Sedma zgodba pripoveduje o Martinu Krpanu in njegovem boju z Brdavsom, da bi otel cesarstvo, to pa tako, kot ga vidi Krpanova kobila. Krpanova kobila razvija svojo filozofijo zgodovine v rimanih sentencah, kot je vsa zgodba spisana tudi v rimanih verzih. Za že malo bolj utrjene bralce dialogov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

6 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

5.00 €

5,00 

95 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.