Mehka vezava
151 strani
slovenski jezik
150 x 210 x 10 mm
Leto izida: 2019
ISBN: 9788871742373

15,30 

Tigrica in akrobat

PREVOD:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
151 strani
slovenski jezik
150 x 210 x 10 mm
Leto izida: 2019
ISBN: 9788871742373

Italijanska pisateljica Susanna Tamaro, avtorica uspešnice Pojdi, kamor te vodi srce, se tokrat predstavlja s pravljico za odrasle Tigrica in Akrobat.

Mala Tigrica ni kot drugi tigri: je vedoželjna, ves čas je na preži in odkriva čarobnost tajge. Včasih se ji porajajo dvomi, zato zapusti Mamo in se sama poda na dolgo popotovanje onkraj tajge. Medtem ko drugi tigri sledijo svojemu nagonu, njo žene radovednost ter vneto premišljevanje o sebi in svetu. Mama ji je posredovala nekaj tmeljnih naukov; med drugim tudi svarilo, naj se izogiba Človeka. Človek namreč ni lovec zaradi nuje, pač pam iz zavisti, je bitje, nevarnejše od ledu, ki je sposobno izdelovati ubijalske pasti ter streljati s kadečo se cevjo… in to samo zaradi krzna.

A Mala tigrica je šla prav tej usodi naproti: še mlada se je podala proti vzhodu v upanju, da se bo nekoč dotaknila sončnih žarkov. Zvedavost jo je pripeljala do Človeka. Kljub Maminemu opozorilu, ga je želela srečati. Odtlej njeno življenje ni bilo več takšno, kot je bilo prej.

Zgodba Susanne Tamaro je namenjena tako starejšim kot mlajšim bralcem. Gre za basen, ki skozi pustolovščino, v kateri se prepletata živalsko in človeško kraljestvo, pripoveduje o univerzalnih vrednotah: radovednosti in neusahljivi vedoželjnosti ter neukrotljivem občutku svobode.

Recenzija iz Bukle:

Italijanska pisateljica Susanna Tamaro, avtorica uspešnice Pojdi, kamor te vodi srce, se je h klicu iz tega naslova po svoje vrnila tudi v pravljici za odrasle Tigrica in Akrobat. V njej je upodobila Tigrico, ki se je s silno vedoželjnostjo že od malega razlikovala od svojega rodu. Ni poslušala Maminih svaril in življenjskih napotkov, sledila je svoji želji, da spozna svet in Človeka. Srečanje z modrim samotarjem v tajgi je bilo srečno. Postala sta prijatelja, v pogovorih z njim je dojela, kakšni so ljudje in po čem se razlikujejo – kar se je potrdilo, ko so ga pohlepni lovci ubili, ker jo je hotel zaščititi pred njimi. Prodali so jo v cirkus, kjer se je Tigrica sčasoma spoprijateljila s Krotilcem, mali Akrobat, ki mu je zaupala, da bi se rada naučila leteti, pa jo je izpustil iz kletke. Letenje je pomenilo svobodo, vendar se Tigrica, ki ji je Človek v razcapani obleki pomagal ubežati zasledovalcem s puškami, v divjini ni več znašla. Ostala je sama z mislimi o plemenitosti, hrabrosti, upanju … – Iztok Ilich, Bukla 149

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

16.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

14.40 €

14,40 

97 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.