Mehka vezava
51 strani
Slovenski jezik
Velikost: 165 x 225 x 6 mm
Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616981019

11,99 

Živa in stiška kneginja

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

11.99 €

11,99 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
51 strani
Slovenski jezik
Velikost: 165 x 225 x 6 mm
Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616981019

Devetošolka Živa – glavna junakinja zbirke Živa iz muzeja Žige X. Gombača in Ivana Mitrevskega – se v peti knjigi z naslovom Živa in stiška kneginja odpravi v železno dobo.

V železnodobnem naselju nad današnjo Stično je sila živahno. Poglavar tamkajšnjega mesta ženi svojo hčer Viro. In to ni majhna reč. Prosti naselju hitijo najimenitnejši snubci tega časa. Vsi si želijo Virine roke, saj poleg ljubezni prinaša tudi mega bogastvo in otipljiv vpliv. A zdi se, kot da je snubitev velik račun brez krčmarja. Vira ji namreč nasprotuje. Znajde se sredi velike preizkušnje, v kateri ji na pomoč priskočita naša junakinja Živa iz muzeja in čedni izdelovalec situl Svit.

V novi dogodivščini Žive iz muzeja boste izvedli, kaj je železna doba, zakaj je to obdobje tako pomembno za naše kraje, kako so takrat živeli in zakaj so Hajmonca Jako njegovi kolegi pošteno premikastili.

Zbirka Živa iz muzeja:

Živa iz muzeja je devetošolka, ki ima to neverjetno sposobnost, da lahko potuje po zgodovini. Le kakega zgodovinskega predmeta se mora dotakniti in že se znajde v času, ko je ta predmet nastal. Tam spozna ljudi in njihove navade ter se sooči z dramatično zgodovinsko lumparijo. Na svojih potovanjih je obiskala pozabljeno prazgodovino, se sprehodila po rimski Emoni, spoznala egipčanske faraone, se kosala s srednjeveškimi vitezi in bojevala z železnodobnimi bojevniki. V današnjem času Živa rada klepeta s kresnicami, si mežika z zvezdami in se zavzame za tiste, ki to potrebujejo. Zbirko knjižic za osnovnošolce sva ustvarila ilustrator Ivan Mitrevski  in pisatelj Žiga X. Gombač.

Priporoča Narodni muzej Slovenije: 

Narodni muzej Slovenije je hiša tisočerih zgodb. Vsak zgodovinski predmet, ki ga hrani, šepeta svojo. Poleg znamenite stavbe v središču Ljubljane in palače na Muzejski ploščadi Metelkova, narodni muzealci upravljajo tudi muzejsko zbirko na blejskem in snežniškem gradu ter skrivnostno Hrušico. Njihovi strokovni sodelavci so odgovorni tudi za arheološke in druge zgodovinske podatke, ki jih je avtor uporabil pri ustvarjanju Živinih pustolovščin.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,95 

VAŠA CENA

17.55 €

17,55 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.