Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 126
Velikost: 150 x 210 x 10 mm
Teža: 233 g
Leto izida: 2021
ISBN: 9789619522318

15,30 

Ameriške kratke zgodbe 2

KATEGORIJA:

PREVOD:

ILUSTRACIJE:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 126
Velikost: 150 x 210 x 10 mm
Teža: 233 g
Leto izida: 2021
ISBN: 9789619522318

V drugi zbirki kratkih ameriških zgodb je Branko Lipnik prevedel in likovno opremil osem kratkih zgodb. Gre za sama znana literarna imena.

Zgodbe so čudovite vsaka po svoje. Nekatere nas spomnijo, da pred seboj nikoli ne moremo pobegniti. Nekatere nas spomnijo, da je s kančkom domišljije vse mogoče. Mogoče je, da z največjo mojstrovino vseh časov rešimo življenje, pa čeprav za njo vedo le izbranci. Mogoče je, da pri življenju ohranimo veliko živali in ljudi, pa čeprav se nihče nikoli ne pogovarja z nami. Prav tako pa lahko mnogo ljudi ubijemo, pa čeprav se nihče nikoli ne pogovarja z nami. Mogoče je, da ljudje okoli nas ne živijo tako popolnih življenj, kot se zdi. Mogoče je, da epidemije in trenutki, ko nihamo med življenjem in smrtjo pokažejo, kakšen človek smo in kako smo se sposobni spopasti s smrtjo. In morda smrt, zaradi česar koli že, ni težka, če vemo, da smo v času svojega življenja za druge storili vse, kar smo mogli. Da smo dali od sebe najboljše, kar zmoremo. Potem je smrt samo naraven zaključek nečesa, kar se bo nekoč tako ali tako zgodilo. Mi pa smo pomirjeni sami s sabo in nanjo pripravljeni.

Na koncu pa ne smemo pozabiti omeniti še izjemne likovne opreme Branka Lipnika. Včasih se zgodi, da slika pove več kot tisoč besed. Mogoče je, da naša dejanja povedo o nas več kot tisoč besed. Včasih besede sploh niso potrebne.

Odlomek iz knjige: 

Vsa stvar, zgodba o starkini smrti, je bila zame, ko sem bil starejši, kot glasba iz daljave. Note so počasi prihajale ena za drugo. Nekatere stvari smo si lahko razložili. Pokojni je bilo namenjeno, da bo ohranila živali pri življenju. Kakorkoli, to je vse, kar je vedno delala. Hranila je živali, predno se je rodila, kot otrok, kot mlada ženska, ki je delala na farmi pri Nemcu, po poroki, potem ko se je postarala in ko je umrla. Pri življenju je ohranila krave, piščance, prašiče, konje, pse, ljudi. Hči je umrla kot otrok in z edinim sinom se ni mogla pogovoriti. V noči, ko je hitela domov, je na hrbtu nosila hrano, da bi ohranila živali. Umrla je na gozdni jasi in celo po njeni smrti je še naprej hranila živali. Vidite, to je tisto, kar je moj brat, ko je doma pripovedoval zgodbo, spregledal in ni zadel bistva. Bil je premlad, prav tako tudi jaz. Vse to je po svoje zanimivo. Ne bom pretiraval o pomenu dogodka, rad bi samo povedal, zakaj sem bil nezadovoljen z razlago, takrat in pozneje. O tem govorim, da bi razumeli, zakaj sem moral to preprosto zgodbo znova obuditi.
(Smrt v gozdu, str. 70-71).

Vir: Dobre knjige

Vabljeni tudi k branju prve zbirke.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.90 €

18,90 

2 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.