Mehka vezava
175 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789616704939

15,30 

Črnjava

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
175 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789616704939

V zbirki novel Črnjava se nam v literarnih zapisih izrisujejo usode Primorskih Slovencev, ki so morali po prvi svetovni vojni zapustiti svoje domove. Zatočišča so iskali kot izseljenci v nekdanji Jugoslaviji in po drugih državah. Ko pa je Italija v drugi svetovni vojni zasedla tudi dele Slovenije in Dalmacijo, so se begunci znašli pod dodatnim udarom…

Od usode mladega sina ribiča iz Barkovelj, ki je bil poleti 1942 ustreljen kot talec na Ilovi gori v noveli Učitelj, sledi beg in popotovanje po svetu zidarja Tončka iz okolice Ilirske Bistrice v noveli Črnjava, po kateri je dobila zbirka tudi ime. Slede zgodbe Barkovljanov obsojenih na težke ječe že pred drugo svetovno vojno. Pa novela o partizanski javki v središču Trsta, v trafiki v bližini sodišča. Pretresljiva je usoda glasbenika Milana Pertota v noveli Snidenje. Njegov petnajstletni sin Egon je bil ujet kot partizanski mitraljezec v Srbiji. Ustreljen je bil, ko so ga Nemci zajeli. Operni pevec Robert Primožič je končal svojo življenjsko pot na ljubljnaskih ulicah zimskega večera leta 1943. V noveli Človek in bitka pa je podano vzdušje bitke, po pripovedi partizanskega mitraljezca v odločilnem spopadu. Tu je še usoda tigrovca in partizana, ki se ni vrnil domov po končani vojni. Zadnja od novel Dogodek ob jezeru, pa predstavlja trenutek po končani vojni, ko nekdanji partizan spozna, da se je po mnogih letih vrnil njegov krvnik.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.