Mehka vezava
283 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789617150025

17,10 

El Dorado : zbirka kratkih zgodb

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
283 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789617150025

El Dorado – prostor velikega izobilja, priložnosti in bogastva. El Dorado – v zgodovinskem kontekstu nikoli najdeno, nikoli doseženo, skrivnostno, skorajda mitološko mesto, ki naj bi skrivalo bogate količine zlata. Izgubljen, izmuzljiv, morda nikoli obstoječ prostor, ki se je skozi stoletja, v katerih je vzburjal domišljijo njegovih iskalcev, sčasoma usidral in prerasel v metaforo. Na tej simbolni ravni, če ga želimo naseliti v literarnem smislu, ga lahko razumemo tudi kot bivališče zgodb, tistih najbolj žlahtnih in tistih najbolj plemenitih, tistih, ki imajo zmožnost bogatiti človeška življenja, arhivirati kolektivni spomin, izkušnje, čustva, misli, jezik, kreativnost in tistih zgodb, ki jih želimo vsi najti. El Dorado kot tisti zadnji in najvišji cilj vsakega pisatelja, h kateremu stremi v procesu nenehnega literarnega iskanja.

mag. Larisa Javernik (mentorica)

Najpogosteje so protagonisti zgodb osebe, s katerimi se je mogoče poistovetiti, v nekaterih primerih pa so vlogo prevzela pravljična bitja, živali in predmeti, saj ima naš sanjski in miselni svet neslutene razsežnosti. V zgodbah se ponavljajo enake teme, zato bo mogoče bralec pomislil, da je zgodbo že prebral. Vendar temu ni tako, saj je kljub enaki podlagi vsaka avtorica zgodbo zapeljala po svoje. Vsak človek namreč nosi v sebi sprožilne mehanizme, ki ob istih temah obudijo različne miselne procese in njemu lastna doživetja.

Vlasta Črčinovič Krofič (urednica zbirke El Dorado)

***

V času izolacije je literarna sekcija Vedrina, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Studenci organizirala literarno delavnico. Deset avtoric Ana-Marija Pušnik, Danica Zlatar, Draga Reichenberg, Ksenija Šešerko, Milena Čuješ Arko, Milena Nemec, Ivana Hauser, Ivana Rečnik, Nada Holc in Vlasta Črčinovič Krofič se je tri mesece srečevalo preko spletne aplikacije Zoom. Pod mentorstvom  mag. Larise Javernik, pesnice in literarne kritičarke, so pisale kratke zgodbe, v katerih so prepletale drobce iz vsakdanjega življenja s prejo iz domišljijskih svetov avtoric.

***

Ko je zapuščala kolibo, v kateri je bila ambulanta letoviškega zdravnika, se je gladina jezera Tiluana bleščala v večernih žarkih. Vrhovi visokih smrek so tiho ječali v vetru, ki je začel pihati z gora. Upala je, da veter ne bo prinesel oblakov, ki bi preprečili, da se ji uresniči največja želja, da bo videla severni sij. Šla je mimo lesenih brunaric, pred katerimi so v skupinah sedele gruče ljudi, ki so srkali vročo pijačo iz lončenih skodelic. Prvič po dolgem času jo je spreletela želja, da bi se jim pridružila. Vendar je šla naprej s skrivnostnim nasmehom človeka, ki je ponovno našel smisel življenja. Ob potki do njenega igluja so stali živobarvni totemi. Zdelo se ji je, da jo gledajo kakor vsiljivko – jezno, nekateri celo grozeče. A se jim je samo nasmehnila.

Ksenja Šešerko – Darilo

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.