Mehka vezava
219 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789619199213

15,00 

Moje zgodbe od šolarja do zobozdravnika

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
219 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789619199213

Prim. dr. Velimir Vulikić se je rodil 9. aprila 1931 v črnogorski vasi Vitomirica pri Peći v Srbiji. Tu je obiskoval med drugo svetvno vojno osnovno šolo in po vojni nižjo gimnazijo. leta 1947 se je vpisal v Sanitetno oficirsko šolo v Beogradu. Zaradi kritičnih političnih razmer se je leta 1948 šola preselila v Šentvid pri Ljubljani. Tu je leto kasneje študijuspešno zaključil in se kot dentist zaposlil v dveh vojaških enotah.

Leta 1957 je po kar dolgem čakanju na ugodno rešitev svoje prošnje pričel redno študirati stomatologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani – Odseku za stomatologijo in diplomiral leta 1963. Imenovan je bil za predstojnika Stomatološkega oddelka Vojaške bolnišnice v Ljubljani in to v činu majorja, kasneje pa je bil povišan v čin podpolkovnika.
Na oddelku je vpeljal oralno kirurgijo in ortodontijo, ki jo je na pobudo prof. dr. Ranta tudi sam opravljal.
Leta 1978 je bil invalidsko upokojen, leta 1984 pa je na Vojnimedicinski akademiji v Beogradu prejel naziv doktorja znanosti. Leta 1988 mu je Ministrstvo za zdravje RS podelilo naziv primarij.
Leta 1952 se je poročil z Domžalčanko in si ustvaril družino.

nekatere dogodke iz vsega tega obdobja njegovega življenja avtor opisuje v knjigi, ki je pred vami.
V prvem delu so zapisani njegovi spomini na otroštvo do odhoda v Beograd. zapisani so iskrivo in tako, kot jih doživlja otrok, ki je doživel vojne grozote, pa je v spominu ohranil le bolj prijetne trenutke.
V drugem delu knjige so opisi – včasih le fragmenti – njegovega šolanja, ki so zelo zanimivi in nakazujejo način življenja v tistih časih ter še posebej vojaško življenje, ki je bilo trdo, a včasih tudi zabavno, npr. peka rib v ordinacijskem sterilizatorju!
Zadnji del pa je namenjen avtorjevim srečevanjem s Slovenci v tujini.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

14.95 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.45 €

13,45 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.