Jezik: slovenski Št. strani: 40
Vezava: trda
Leto izida: 2013
Založba:
ISBN: 9789619340608

Nenavadna dogodivščina Trola Borka

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Jezik: slovenski Št. strani: 40
Vezava: trda
Leto izida: 2013
Založba:
ISBN: 9789619340608

Sporočilo zgodbe je jasno. Egoizem se ne splača, saj slej ko prej vodi v lastno uničenje. Kljub vsesplošnim egoističnim praksam, ki smo jim priča v družbi in svetu, pa ego ni nepotreben fenomen in ga je moč uporabiti v konstruktivne in blagodejne namene.

Poleg tega skuša zgodba prikazati več-dimenzionalnost življenja, ki jo predstavljajo različne vrste prebivalcev Starega gozda- trol, živali, škratki, cvetlični otroci, vilinci in Mati Zemlja, kot tista življenjska inteligenca, ki je človek še do danes ni spoznal.

Glavni junak zgodbe, kot je razvidno iz naslova, je trol Bork. Zgodba se začne z opisom Starega gozda, v katerem se življenje odvija v popolni harmoniji. Bitja, ki živijo v njem, opravljajo vsak svojo nalogo in s tem prispevajo k prijetnemu, lepemu in predvsem harmoničnemu življenju v gozdu.

Nekega dne pa v Stari gozd pride trol Bork. Nihče izmed prebivalcev gozda ne ve od kod se je vzel. In ker so troli, doma v Nordijski mitologiji, razgrajaška in celo hudobna bitja, tudi trol Bork v zgodbi prevzame vlogo, ki se prida njegovi naravi. Na različne načine začne razgrajati v Starem gozdu in nagajati njegovim prebivalcem. Kot tak, trol Bork stoji kot simbol za tisti del človekovega bitja, ki je pohlepen, zaverovan vase, omejen in nezmožen prepoznati harmoničnega poteka življenja v skupnosti znotraj katere se je znašel- človekov ego. Zaradi svoje omejenosti se niti ne zaveda škodljivosti svojega početja.

Nekaj časa je Borku razgrajanje dovoljeno, ko pa prestopi določeno mejo strpnosti gozdnih prebivalcev, se ti – natančneje cvetlični otroci – odločijo, da bodo njegovo razgrajanje ustavili. Vendar ne vedo kako, zato se po nasvet odpravijo k Materi Zemlji, modri stvariteljici vseh živih bitij. Mati Zemlja v zgodbi predstavlja tisto skrivnostno inteligenco v življenju, ki stoji visoko nad človekom, zato je njegovim očem skrita. Le-ta cvetličnim otrokom svetuje, naj za pomoč pokličejo dobro vilo Jasno.

Vila Jasna prihaja iz rodu vilincev. To so skrivnostna in življenju v gozdu nekoliko oddaljena bitja, saj je njihov dom očem neviden. S svojo čudežno močjo se vila Jasna, na prošnjo cvetličnih otrok, vmeša v dogajanje v Starem gozdu, ki trola Borka spodbudi k usodnemu dejanju.

Vila Jasna torej predstavlja modrost, nepojmljivo in skrivnostno, ki človeka usmerja na način, da se sam uči iz svojih napak. Prav na tak način dobra vila Jasna poduči trola Borka. Tako Bork sam, preko izkušnje spozna, kako hudobna in predvsem nespametna so bila njegova dejanja. Zelo mu je žal za vse kar je hudega storil in več kot pripravljen je, da popravi škodo, ki jo je storil. In ker je narava sveta in življenja takšna, da hudobija ni obsojena na večno trpljenje, če je le pripravljena spremeniti se v dobro, tudi Bork dobi priložnost, da popravi storjeno škodo. Še več, Bork je z odprtimi rokami sprejet v skupnost Starega gozda. Dobi svojo nalogo, ki jo vestno opravlja in s tem pomembno bogati skupno življenje prebivalcev Starega gozda.

Povezava na spletno stran studia12, kjer je predstavljena slikanica Nenavadna dogodivščina trola Borka:

http://www.s12.si/kultura-umetnost/izven-okvirja/1626-svet-pravljic-pravljice-za-dananji-as.html

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

20.99 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.89 €

VAŠA CENA

21.90 €

REDNA CENA:

19.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,99 

VAŠA CENA

17.91 €

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.