Mehka vezava
405 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616140638

26,99 

ODGOVORNOST POEZIJE: Članki, pogovori, epigrami

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

29.99 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

26.99 €

26,99 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
405 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616140638

Odgovornost poetije Ervina Fritza je zbirka oublicističnih del in obsega eseje, članke, polemike, intervjuje in epigrame iz let 1963 – 2015, izbor iz več kot ptdesetletnega obdobja. Izšla je pri Knjižni zadrugi, avtorskem založništvu ob petinsedemdesetletnici avtorja in dvajsestletnici zadruge.
Najzgodnejši esej v knjigi je Esej o Kajuhu iz leta 1963. Ponuja ključ do razumevanja Fritzeve lastne življenjske in pesniške orientacije. Njegovo refleksijo lastnih umetniških iskanj in kulturne scene, na kateri je deloval, prinaša sedem intevjujev iz raližnih obdobij.

V prvem delu knjige najdemo med drugim tudi polemike, ki v socializmu niso mogle iziti. Osrednji del knjige tvorijo spisi o kulturi, posebej o gledališču in poeziji. Pretežni, zadnji del knjige zavzemajo eseji zelo pisane in razvejane problematike, ki jih je avtor objavljal v letih 2010 – 13 kot mesečne prispevke v časniku Večer. Njihov skupni imenovalec je položaj delovnih slojev in kulturnih ustvarjalcev v novih, za zdaj še katastrofalno trajajočih kapitalističnih razmerah.

V knjigi najdemo kot posebnost štiri obsežne sklope epigramov, pesniške zvrsti, ki je po smrti najvidnejših epigramatikov Mateja Bora, Janeza Menarta in Igorja Torkarja na Slovenskem skoraj izumrla. Ervin Fritz goji satirično operjeno poezijo že vse življenje. Z njo se je počasi zameril tako rekoč vsej kulturni in politični sceni. V prvem razdelku pričujočega izbora z naslovom Sodobna zgodovina so zbrane puščice iz obdobja socializma, prevrata in kapitalizma in obravnavajo po večini politične zastranitve in politično zastranjene osebe. V drugem razdelku, Umetniška scena, nabada avtor po večini svoje sodobnike soustvarjalce. Tretji razdelek z naslovom Antijanšizmi pa je v celoti in z vso jedkostjo posvečen devijacijam v zvezi s pojavom proslulega političnega antijunaka in njegovihh sledilcev in častilcev. Zadnji razdelek, po Župančiču naslovljen Lahkih nog naokrog, vsebuje pisano paleto najrazličnejših odzivov na slovenski življenski in družbeni vsakdan z nevsakdanjo obilico seksa in politike ter značajskih in moralnih karikatur sodobnic in sodobnikov.
Nabodala a la Fritz, ki jih je množica tudi v publicističnem, večinskem delu knjige, bi morala po avtorjevih namerah napraviti to nadvse tehtno knjigo tudi zabavno.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.