Mehka vezava
181 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030983

17,10 

Vedrinke : zbirka kratke proze

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
181 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030983
Osemnajst avtorjev, od tega sta dva moška in šestnajst žensk. Hej, kaj se dogaja?! Nova moda pisanja kratke proze – ženske kratke proze. Bodo tudi tukaj ženske prevladale?

Zbornik Vedrinke je poln stvari, ki jih mlajši skoraj ne vidijo, če pa zvedo zanje, zamahnejo z roko in rečejo – eh, spomini! A ni tako. Ni le poseg v neko preteklost. Je zgodba, ki osmišlja naše življenje. Je kakor pogled lovilca valov na oceanu, ki z drhtenjem v srcu beži pred velikansko nakopičeno gmoto vode za sabo in čaka, da pride na mirno plitvino.

Marjan Pungartnik

Že v prejšnjem stoletju so se na Studencih zbrali ljubitelji lepe slovenske besede in nastopov na raznih odrih v Mariboru in širše po Sloveniji, da so z recitacijami in skeči razvedrili občinstvo. Z nastopi naj bi pričeli okoli leta 1989. V glavnem so uprizarjali dramske igre in pesmi, ki so jih sami napisali.
Studenčani: Ivo Fišer (častni član KD Studenci-Maribor), Nada Krajnc, dr. Tilka Kren Obran in Ivanka Rečnik so leta 1998 ustanovili recitacijsko-dramsko skupino, ki je delovala pod okriljem Mestne četrti Studenci. Njihova gonilna sila in voditeljica je bila Nada Krajnc, ki je skupini tudi predlagala ime VEDRINA. Člani so ta naziv z veseljem sprejeli.
V letu 2019 smo se člani literarne sekcije Vedrina odločili za izpopolnjevanje pisanja kratke proze, ker se večje število članov ukvarja s pisanjem te literarne zvrsti. V ta namen smo razpisali literarne delavnice. Eno je vodila mag. Larisa Javernik, vse druge pa mentor Marjan Pungartnik. V knjigi kratke proze VEDRINKE je zajetih enainštirideset proznih tekstov z različno pestro tematiko izpod peresa osemnajstih avtoric in avtorjev.
urednica Ana-Marija Pušnik

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.