Mehka vezava
73 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781305

15,30 

Zgodbe prejšnjega tisočletja

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
73 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781305
Knjiga Zgodbe iz prejšnjega tisočletja vsebuje zgodbe o življenju ob koncu 19. in v začetku 20. stoletja.
»Večkrat se zahvalim tistim, ki so izumili pisavo, saj je to edini način, da dogodki in vsa znanja sveta ne gredo v pozabo.
Vsa čast ustnemu izročilu, toda to, kar je zapisano, ostane večno. Dokaz za to so najstarejši zapiski, s pomočjo katerih sestavljamo zgodovino današnjega sveta.«

Zdenka Detiček Opič

BESEDA AVTORICE
Pravijo, da človek umre šele takrat, ko ga nihče več ne nosi v srcu. Če to drži, potem moja oma Roza še vedno živi, saj jo nenehno omenjam in sem res pogosto v mislih z njo. Bila je posebna ženska z izostreno intuicijo in senzibilnostjo. Imela je sposobnost zaznavanja nadčutnih stvari, bila je polna neke posebne, nadnaravne energije, iz katere je črpala modrosti in optimizem. Morda so se ji prav zato nenehno dogajale nenavadne stvari, o katerih nam je rada pripovedovala. Prav v teh njenih pripovedih še danes čutim njeno moč, zato sem se potrudila in po njenem ustnem izročilu zapisala zgodbe, za katere je vselej trdila, da so resnične. Zgodile so se njej ali njenim najbližjim. In ko je bil dan pri kraju in je s svetlobo vred legel k počitku, smo se otroci posedli na posteljo okoli nje in ji prisluhnili. Njene pripovedi so nas tako prevzele, da smo z odprtimi usti poslušali njene resnične dogodivščine.

O AVTORICI

»Zdenka Detiček Opič je svojo nadarjenost za pisanje začutila že zelo zgodaj, v osnovni šoli. To se je nadaljevalo skozi njena mladostna leta, po tridesetem letu pa se je intenzivneje lotila pisanja, predvsem pesmi in zgodbic.

Leta 2009 je izšla njena prva pesniška zbirka z naslovom Nasmeh iz spomina, ki jo je izdalo Kulturno-umetniško društvo Janko Živko Poljčane ob 90-letnici delovanja. Zdenka je aktivna članica tega društva že preko 22 let. Rada ima pravljični svet, zanimajo jo zgodbe iz življenja njenih bližnjih. Tako je leta 2010 v samozaložbi izdala prvo knjigo s tremi didaktičnimi pravljicami, ki jih je tudi sama ilustrirala in so bile med otroki, starši, vzgojitelji in učitelji dobro sprejete. Leta 2013 je, prav tako v samozaložbi, izdala še drugo knjigo s tremi zgodbicami – pravljicami. Te so prav tako ilustrirane, njihova posebnost pa je, da so dvojezične, zapisane vzporedno v slovenščini in angleščini. Zgodbice so v angleščino prevedli študentje Filozofske fakultete v Mariboru.

Pisanje je njen drugi svet, kjer je lahko to, kar je. Kjer je nič in nihče ne moti. Spajanje resničnosti z domišljijo ji gre najbolje od rok. Kot bi na bilke sadila cvetove. In življenje se zdi lepše.«
Milan Novak, pesnik

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.