Mehka vezava
82 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030570

17,10 

Zgodbnice iz črkja

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
82 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030570

Zbirko kratke in krajše pripovedi Zgodbnice iz Črkja sestavljajo besedila, ki posegajo v osnovo besednega izražanja, kar pomeni, da je v njih poudarjeno iskanje mej v smislu zapisa. Ni toliko poudarka na sami zgodbi (naraciji) v ustaljenem smislu, pač pa so besedila zgrajena na pretočnosti zapisa in s tem govorice. Takšna pisava posega v osnove slovenščine, a jo nekako nadomešča s črkščino.

»Opomba
(za črkščino)
Kje je Črkje? Sebastijan Krelj (1538 – 1567) je pisal zhàrka, se pravi čàrka. Za tem je bilo dolgo obdobje slovljenja, ko je slóvo zasenčilo črkopis in besednjak. Ko slóvo jemlje slovó, se črka venča s slavo. Po reklu: črta čara črko. Črkje je zdaj tu; in črkščina.«
Besedila v knjigi so krajša, saj se le tako lahko z svojo gostoto in pomensko nabitostjo približajo bralstvu.
"Lutmanove Zgodbnice iz Črkja si v poplavi novih in novih literarnih del na Slovenskem utemeljeno zaslužijo posebno in pomembno mesto ter dokazujejo, da je mogoče ustvarjati drugače, kot piše mnogo drugih pisateljev in pisateljic, jezikovno, izrazno in slogovno originalno, vsebinsko ironično, a vendar tudi z odsevanjem časa in prostora, razkrivanja absurda, z netenjem posebne radoživosti in spretnim slikanjem, da je v še tako na videz praznem življenju vredno vztrajati, se pomikati k bližnjim in oddaljenim ljudem, opaziti mnogo odtenkov dobrega in zla ter prižigati iskro nečesa, kar bi včasih lahko dobilo ime begajočega smisla."
—Marija Švajncer

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

24 €

VAŠ PRIHRANEK: 9,00 

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.